Entertainment

Populaire avondshow Arjen Lubach ook uitgesloten voor Televizierring

17 juni 2022 06:00 Aangepast: 17 juni 2022 07:43
Arjen Lubach Beeld © ANP

'De Avondshow met Arjen Lubach', een van de grote kijkcijferhits van het afgelopen tv-seizoen, is uitgesloten voor deelname aan de verkiezing voor de Televizierring. Dat laat producent Human Factor vrijdag aan het ANP weten. De producent had contact gezocht met de organisatie achter de verkiezing toen bleek dat 'De Avondshow met Arjen Lubach' niet bij de potentiële kanshebbers stond.

"We dachten dat ze De Avondshow per ongeluk waren vergeten"

"We hebben geïnformeerd waarom men niet op De Avondshow kan stemmen", laat Pieter Klok van Human Factor weten. "We dachten namelijk dat ze De Avondshow per ongeluk waren vergeten. En toen kregen we het antwoord dat De Avondshow een spin-off zou zijn van Zondag met Lubach." Het VPRO-programma dat Lubach eerder maakte op de zondagavond won in 2017 de televisieprijs.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Arjen Lubach last na vijf weken pauze in bij De Avondshow

De producent vindt dit een bizarre redenering. "Het programma heeft een nieuwe naam, nieuwe zender, nieuw tijdslot, nieuwe studio, nieuw decor, nieuwe onderdelen en alleen maar nieuwe rubrieken. De enige overeenkomst met Zondag met Lubach is dat Arjen grapjes maakt over nieuws."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Arjen Lubach wil niet op de vooravond presenteren

Pieter noemt het uitsluiten van deelname 'vooral erg jammer voor het hele team van De Avondshow én voor de kiezers die graag op onze show hadden willen stemmen bij deze publieksprijs. Maar gelukkig wordt onze trots op het programma er niet minder van'. De Avondshow werd in februari gelanceerd, kreeg lovende kritieken en trok vrijwel dagelijks tussen de anderhalf en twee miljoen kijkers.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jan Slagter vindt het jammer dat Arjen Lubach week vrij neemt

Eerder klaagden ook de makers van het programma Vandaag Inside dat zij niet in de race waren voor de ring. Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp vinden het raar dat zij zijn uitgesloten van deelname met hun nieuwe dagelijkse talkshow, waarin zij praten over voetbal en actualiteit. Het trio won in 2011 de ring met het programma Voetbal International, waarin zij aan een tafel praatten over voetbal en actualiteit.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore