Entertainment

'BZN heeft oren naar reünieconcerten'

16 juni 2022 16:29 Aangepast: 16 juni 2022 17:15
BZN Beeld © ANP

BZN denkt vijftien jaar na zijn afscheidsconcert serieus na over een reünie. Dat heeft bassist Jan Tuijp (73) donderdag gezegd op NPO Radio 1. De Volendamse formatie nam op 16 juni 2007 afscheid met een optreden in Ahoy. Huilende fans zagen hoe hun idolen na het slotnummer voor de laatste keer het podium verlieten.

"We zouden veel tijd en geld moeten investeren in een reünie"

"We hebben recent wat zakelijke dingetjes afgewikkeld", aldus de bassist. "We hebben afgesproken om daarna, volgende week, bij elkaar te gaan zitten en te kijken wat we nog willen." De leden van BZN hebben serieus oren naar een reünieconcert of zelfs een tour. "Maar de situatie is zo onzeker geweest met corona. We zouden veel tijd en geld moeten investeren in een reünie."

De muzikanten hebben na het afscheid in 2007 altijd contact gehouden en maken allemaal nog steeds muziek. "Jan Keizer is nog met muziek bezig, Carola treedt nog steeds op", vertelt Jan. "Ik zit in een ouwelullenbandje dat Shadowsmuziek maakt. Puur voor de fun, we treden niet op."

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook:

Jan Keizer heeft het drukker dan ooit nu hij met pensioen is

Jan noemt de afscheidstournee met terugwerkende kracht 'verschrikkelijk. Elke dag stonden er mensen te huilen, bij elk optreden. We werden er depressief van.' Tijdens het laatste concert in Ahoy probeerde de bassist heel bewust alle momenten in zijn hoofd op te slaan: "Ik zei: Jan, dit is een bijzondere dag, want dit zie je hierna nooit meer."

BZN begon in 1966 met optreden. De groep scoorde meer dan vijftig hits en kreeg in totaal tachtig gouden platen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore