Ga naar de inhoud
Entertainment

Intimiteit bij Obese-koppel ver te zoeken wegens overgewicht

Nikki en Tony in Obese Beeld © RTL

Deelnemers uit het programma 'Obese' krijgen acht maanden lang intensieve begeleiding om van hun overgewicht af te komen. In de derde aflevering van het gloednieuwe seizoen doet een koppel mee aan deze afvalrace: Nikki en Tony. De ouders, van twee jonge kinderen, merken namelijk dat hun overgewicht een negatief effect heeft op hun liefdesleven. Doordat ze elkaar niet meer aantrekkelijk vinden, is ook de intimiteit in hun relatie ver te zoeken.

"Ons overgewicht is wel echt een ding voor ons seksleven"

"Ons overgewicht is wel echt een ding voor ons seksleven. Het gebeurt echt bijna nooit meer", geeft Nikki toe. Volgens haar man Tony komt dat ook, omdat zij zichzelf niet aantrekkelijk meer vinden. "En je weet dat de ander dat ook vindt. (...) Als ik in de spiegel kijk, kan ik niet zeggen: hier staat het meest aantrekkelijke koppel dat er is." Sinds er wat kilo's zijn bijgekomen, is Nikki ook sneller prikkelbaar. Als Tony dan weleens een arm om haar heenslaat, weigert ze dit. "Dan denk ik: blijf maar van me af, want ik ben toch niet mooi of ik zit niet lekker in mijn vel", zegt ze huilend. "Dat was ik nooit. Ik was altijd wel van de aanrakingen of even een knuffel." 

Niet alleen hun liefdesleven is voor hen een motivatie om af te vallen, maar ook hun rol als ouder is door hun overgewicht eronder gaan lijden. Hun twee kleine kinderen Morris en Fender kunnen ze vanwege de extra kilo's maar moeilijk bijhouden. "We zijn laatst naar een pretpark geweest. In een kinderachtbaan waar Morris wel in mag. Dat hoef ik niet te proberen. Daar pas ik gewoon niet in", geeft Tony als voorbeeld. "Dan baal ik wel echt. Dat zijn echt momenten dat ik denk: wat heb je nou gedaan man? Hoe kun je je zo ver laten gaan." Ook Nikki herkent zich in dit beeld en zegt dat ze zichzelf soms als een 'dikke ongezonde moeder' ziet. 

Miljuschka
Lees ook:
Miljuschka Witzenhausen presenteert vernieuwde versie van Obese

Nadat Nikki is bevallen van haar twee zoons begonnen de kilo's zich op te stapelen. Aan het begin van de uitzending weegt ze 106 kilo met een vetperentage van 46,6 procent. Tony heeft zijn kilo's weer ergens anders aan te danken. De oud-militair is na zijn tijd bij het leger gaan studeren en daar is het misgegaan. "Van zes dagen in de week sporten en bijna niet drinken, ben ik gaan studeren. Toen ging ik zeven dagen drinken en niet meer sporten." Dit heeft ervoor gezorgd dat Tony aan het begin van zijn Obese-avontuur 136,9 kilo weegt met een vetpercentage van 34,7 procent. Nikki hoopt aan het einde van het traject 85 kilo te wegen en Tony hoopt onder de 100 kilo te komen. Het stel is dan ook optimistisch en zijn vastberaden om hun streefgewicht te behalen. "We gaan ervoor. Slank en gelukkig", zegt Nikki lachend tegen haar man.  

 

 

 

Dit
Lees ook:
Dit zijn de kandidaten van het nieuwe seizoen van Obese

Ondanks wat tegenslagen kan het stel na deze acht maanden met een opgeheven hoofd terugkijken op hun Obese-avontuur. Bij hun laatste weegmoment is het nog even spannend. Nikki en Tony zullen onder toeziend oog van hun familie en vrienden onthullen of ze hun streefgewicht hebben behaald. Tony bijt de spits af en neemt plaats op de weegschaal. Met 103,8 kilo heeft de oud-militair nét niet zijn doel gehaald, maar dat mag de pret niet drukken. Tony is namelijk erg blij en voelt zich maar liefst 33,1 kilo lichter. Nikki daarentegen heeft wel haar streefgewicht behaald en kan met 84,4 kilo haar tranen van geluk niet langer bedwingen. "Hier heb ik zo hard voor gewerkt. Het was voor mij zo'n moeilijke weg. Het was niet alleen sporten, maar ook een stukje mentaal. Ik ben gewoon blij, opgelucht." Nikki is in totaal 21.6 kilo afgevallen. 

Ook de vrienden en familie van het stel zijn trots op hun metamorfose. "Het zijn gewoon compleet andere mensen geworden. Dat hebben ze heel goed gedaan." Ook Nikki's beste vriendin ziet hen weer stralen. "Wanneer ik Tony en Nikki zie, zie ik echt een gelukkig stel. Ze zijn vrolijk, energiek en alsof ze weer helemaal aan het begin van hun liefde zitten." 

En wat betreft hun seksleven: dat gaat volgens Tony en Nikki ook steeds beter. "Dat is wel iets meer, ja. (...) Ik ren nog niet met mijn lingeriepakjes door het huis zeg maar", zegt Nikkie. Maar volgens Tony komt dat vast goed. 

 

Miljuschka Witzenhausen twijfelde over presenteren van Obese

02:26

Obese zie je iedere woensdagavond om 20:30 uur op RTL 5. Aflevering gemist? Terugkijken én vooruitkijken kan bij Videoland.

Bron: RTL Boulevard
Meer over