Ga naar de inhoud
Entertainment

Muchos problemas met kartonophalers als modellen in Perfecte Plaatje

Het Perfecte Plaatje in Argentinië - aflevering 3 Beeld © RTL

In 'Het Perfecte Plaatje in Argentinië' gaat het allemaal niet zo soepel. Tijdens de tweede opdracht moeten de deelnemers echte Cartoneros fotograferen. Dat zijn mensen die in Argentinië het karton van de straat ophalen. Deze mensen zijn niet gewend aan flitsende camera's. En dat is voor de BN'er-kandidaten erg lastig.

"Dit zou een leider van een land kunnen zijn, maar een ander soort leider dan onze koning Willem-Alexander"

De Cartoneros moeten zo koninklijk mogelijk op de foto's staan. De kandidaten hebben daarom allemaal koninklijke attributen gekregen die met het model op de foto moeten. Tim den Besten sloopt meteen al de tiara die bij zijn model op het hoofd moet. "Kut, kut, kut, kut, kut", scandeert hij.  

Jochem van Gelder weet niet wat hij aanmoet met zijn model. "Als ik Emiliano op het balkon zet, kan dat best een mooi plaatje zijn", dacht Jochem. Al snel komt hij tot een andere conclusie. "Dit is niet koninklijk. Dit is de veldheer." Jochem lacht z'n eigen idee uit. "Dit zou een leider van een land kunnen zijn, maar een ander soort leider dan onze koning Willem-Alexander."

Renée Soutendijk wil haar model lachend fotograferen, maar dan ontdekt ze waarom haar model niet zo graag haar tanden laat zien: ze heeft namelijk maar een paar tanden. "Ze heeft geen tanden, dus ik denk niet dat ze dat doet." Renée doet er alles aan om het model te laten lachen. Heel even laat ze haar tandeloze lach zien, maar dat is van korte duur. "Het is ontwapenend zo'n lach, maar haar eigenwaarde was belangrijker dan zo'n ontwapenende tandeloze lach."

Instagram
Lees ook:
Instagram verwijdert Het Perfecte Plaatje-naaktfoto Babette van Veen

Ook Thomas Berge heeft moeite zijn model aan het lachen te krijgen. "Mag ik een glimlach zien?", vraagt hij in z'n beste Spaans. "Zo", zegt hij wijzend naar z'n tanden. Wonder boven wonder snapt het model wat Thomas probeert te zeggen, maar echt veel zin heeft ze niet in een lachend kiekje. Thomas heeft ook nog problemen met zijn instellingen, waardoor zijn hele shoot in het honderd loopt. 

Dan komen we weer terug bij Tim die inmiddels staat te klooien met een lamp. Zijn model staat erbij en lijkt te denken: heeft deze jongen een - kartonnen - bord voor z'n kop? Maar dat zegt ze gelukkig niet. "Ze staat heel erg te kijken wat ik aan het doen ben", merkt Tim. Dan vraagt hij om technische hulp. En wat blijkt: er moest gewoon een knopje aangezet worden. Zo kan de shoot nog lang gaan duren..

Jury
Lees ook:
Jury uit Het Perfecte Plaatje niet te spreken over attitude Thomas Berge

De jury is niet mals over de afgeleverde foto's. Bij Jochem ziet de jury niet het trotse gevoel wat een echte Cartonero heeft. Ook de kwaliteiten van Thomas Berge worden in twijfel getrokken. "Wat me meteen opvalt is dat deze fotograaf een enorm hoge ISO heeft genomen", spreekt William Rutten in vaktermen uit. 

"Ik zie een trotse vrouw, maar het licht is veel te hard", zegt William over Renée's foto. "Fotografisch mankeren er nog aardig wat dingetjes aan." Tim zijn foto wordt, ondanks de technische mankementen waar hij tegenaan liep, wel goedgekeurd door de jury. "Het is een mooie foto."

En dan moet er iemand Argentinië verlaten. Het gaat tussen Renée en Jochem. Hoewel Renée's foto beter was dan die van Jochem, moet ze toch het programma vaarwel zeggen, omdat ze gemiddeld slechter scoort door haar foto uit de eerste opdracht. 

Het Perfecte Plaatje in Argentinië zie je elke woensdag om 20.30 uur bij RTL 4 of kijk je vooruit bij Videoland.

Lastige modellen willen niet lachen op de foto: 'Geen tanden'

01:02