Ga naar de inhoud
Entertainment

Miljuschka beschermend over epilepsie dochter: 'Niet iedereen hoeft alles te weten'

Beeld © Instagram @miljuschka

De kinderen van Miljuschka Witzenhausen (36) spelen de grootse rol in haar leven. Toch deelt de presentatrice niet veel van haar trots op social media. Een bewuste keuze vertelt ze in 'Sterrenstof', het nieuwe online format van RTL Boulevard.

"Mijn zoon is er helemaal niet van gediend, dus bij hem doe ik het ook niet"

Miljuschka blikt terug op looks: 'Altijd randje vrouwelijkheid en seks'

12:03

"Ik post niet heel veel van ze, vaak ook een moment dat je hun gezicht niet helemaal ziet. Je gaat naarmate de kinderen ouder worden ook steeds meer privé houden wat hun aangaat. Ze hebben recht op hun eigen ontwikkeling." Miljuschka vindt dat het uiteindelijk de keuze is van haar zoon en dochter om op haar Instagram te verschijnen. Ze legt uit: "Mijn zoon is er helemaal niet van gediend, dus bij hem doe ik het ook niet."

Miljuschka
Bekijk ook:
Miljuschka legt uit hoe nieuwe format Obese in elkaar steekt

Haar dochter, die epilepsie heeft, daarentegen deelt de tv-kok een stuk meer met haar volgers. Miljuschka gebruikt haar platform om meer kennis over de ziekte te delen. "Epilepsie is op zijn minst zo levensverwoestend als andere ziektes die dagelijks onder de aandacht komen. En er is nog heel veel niet over bekend”, aldus de presentatrice. Toch deelt ze niet alles met haar volgers: "Ik vind ook dat dat ons eigen pakkie-an is en niet iedereen ieder ziekenhuisbezoek, iedere uitslag of iedere levensverwoestende analyse hoeft mee te leven."

Miljuschka
Lees ook:
Miljuschka herdenkt overleden oma Stien Holleeder: 'Haar kracht leeft in ons voort'

Ook haar vriend, Philip, blijft meer achter de schermen. "We gaan hartstikke lekker samen. Ik denk dat wij in de afgelopen zeven jaar meer samen hebben meegemaakt dan stellen in 21 jaar. Ik kan me inmiddels geen leven meer zonder hem voorstellen."

Maar wat de toekomst biedt? "Ik hoop in ieder geval dat 'ie samen met hem is, maar of daar kinderen bijkomen of een trouwjurk bij komt kijken… Het is niet hetgeen wat een relatie beter maakt. Het is een mooie bezegeling, maar ik heb geen glazen bol."