Ga naar de inhoud
Entertainment

Miljuschka Witzenhausen blikt terug op TMF-tijd: 'Was de stoere babe'

Miljuschka Witzenhausen Beeld © ANP

In het nieuwe online format van RTL Boulevard 'Sterrenstof' duiken we in het verleden van bekende Nederlanders aan de hand van zijn of haar meest opvallende en spraakmakende kledingkeuzes. Hangt dat ene jasjes nog altijd in de kast? En van wie was die jurk nou ook alweer? Onze eerste ster is zowat opgegroeid voor de camera, dus met wie kunnen we beter aftrappen dan met voormalig TMF-vj Miljuschka Witzenhausen (36).

"Altijd met een randje vrouwelijkheid en seks"

Miljuschka blikt terug op looks: 'Altijd randje vrouwelijkheid en seks'

12:03

Miljuschka heeft inmiddels een flinke cv; je kent haar waarschijnlijk wel als vj van TMF, actrice uit Onderweg naar Morgen en presentatrice van onder andere Obese. Ook staat ze regelmatig aan de desk van RTL Boulevard om dé (vaak meest bizarre) foodtrends van het moment uit te lichten. Door haar uiteenlopende werk heeft de presentatrice niet alleen veel van de wereld gezien, maar ook genoeg rode lopers. In de eerste aflevering van Sterrenstof blikken we samen met haar nog één keer terug op de beste én slechtste outfits van de afgelopen jaren.

"Als je net op tv bent zit natuurlijk nog helemaal niemand op je te wachten en kom je de rode loper op, en dan is daar Wendy van Dijk en roept iedereen alleen maar: 'Wendy, Wendy!' En dan stond je daar zo van… ja, ik loop wel door", blikt Miljuschka terug op een van haar eerste publieke momenten. 

Miljuschka
Lees ook:
Miljuschka Witzenhausen treft zéér onaangename verrassing aan in bed

Dat weerhield haar er echter niet van in het begin van haar carrière flink uit te pakken. Zo was zangeres Aaliyah één van haar grote voorbeelden. Laag uitgesneden decolleté? Check! Harembroek? Check! "Als mijn dochter nu ooit zo naar buiten zou gaan dan span ik er een elektrisch hek omheen", lacht ze om haar uitdagende outfit. 

Volgens Miljuschka werd ze ook vaak omschreven als 'het stoertje'. Ook tijdens haar tijd bij TMF. "Zo profileerde ik me ook graag", vertelt de tv-kok. "Grote bek en zo van: 'Mij kun je niet raken.' Natuurlijk met een klein hartje. Het duurt even voordat je jezelf durft te zijn op tv (…) Je gaat door heel veel stijlen heen, maar die stoere babe dat was ik wel - en zo kleedde ik me ook graag, maar wel altijd met een randje vrouwelijkheid en seks."

Miljuschka
Lees ook:
Miljuschka Witzenhausen blij met droomhuis: 'Kom van drie hoog achter'

Heel dure items zie je Miljuschka overigens niet dragen. Zo heeft ze jarenlang met een tas van de Albert Heijn rondgelopen met daarin haar sleutels en make-up. "Ik heb pas vier jaar geleden mijn eerste 'dure' tas gekocht - wel de kleinste versie, want ik vond het belachelijk. Toen liep ik naar buiten en dacht: 'Ik voel me echt precies helemaal niks anders. Het doet helemaal niks met mij.'"