Entertainment

Voor Hetzelfde Geld-stel besluit droomhuis te laten gaan

14 juni 2022 22:51 Aangepast: 15 juni 2022 08:42
Beeld © Videoland

Mark en Sabine wonen samen met hun zoontje Flip in een leuk huis in Haarlem. Er is echter één probleem en dat is een gebrek aan ruimte: ze willen een groter huis, meer tuin én een eigen oprit. En dan het liefste in de buurt van Goor, waar de ouders van Sabine wonen. De makelaars van 'Voor Hetzelfde Geld' weten meerdere pareltjes voor ze te vinden, maar zit er een match bij?

"Een dealbreaker wil ik het niet noemen, maar het is niet ideaal"

Het stel heeft een duidelijke wensenlijst. Ze willen een vrijstaand huis, een grote tuin, een eigen oprit en vijf kamers. "We willen een groter, ruimer en vrijer gevoel hebben", zo vertelt Sabine. Met een budget van maar liefst 650.000 euro zou je denken dat dit niet heel moeilijk zal zijn, maar in de huidige woningmarkt weet je het natuurlijk nooit. Makelaren Debby en Vinod weten gelukkig al snel meerdere mooie woningen te vinden die aan de meeste wensen voldoen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Voor Hetzelfde Geld-stel wil met camper naar Portugal

Uiteindelijk kiezen Mark en Sabine ervoor voor het tweede huis dat ze bezichtigen: een prachtige vrijstaande villa in Winterswijk. Aan de woning hebben ze eigenlijk niks op te merken, maar ze hebben wel degelijk wat twijfels. "Ik ben heel benieuwd of de afstand naar werk en Haarlem te doen is", zo vraagt Sabine zich af. "En we zijn heel nieuwsgierig naar Winterswijk zelf."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Voor Hetzelfde Geld-kijkers onder de indruk van resultaten klushuis

Voor Sabine begint de eerste dag in het huis in ieder geval niet goed. "Eerste nacht slapen was helemaal ruk", zo vertelt ze. Ook Mark ondervond de nodige last. "Alles piept en kraakt en wij ook een beetje". Omdat het huis zo groot is, heeft Sabine grote moeite met het vinden van haar spullen die ze nodig heeft voor werk. "Dan begin je toch een beetje negatief, dus dat is niet fijn starten." Helaas blijkt de pech hier niet te stoppen: Sabine blijkt met de trein in totaal maar liefst 6 en een half uur onderweg te zijn. "Een dealbreaker wil ik het niet noemen, maar het is niet ideaal", zo constateert ze.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Voor Hetzelfde Geld-koppel vindt na teleurstelling toch een huis

Toch blijkt de afstand uiteindelijk wel een dealbreaker te zijn. Als Sabine en Mark aan het einde van de week met Natasja Froger rond de tafel gaan zitten, laten ze haar weten dat ze het huis niet zullen kopen. "De afstand richting mijn ouders is net te ver om even langs te gaan", zo legt Sabine uit. Gelukkig heeft het weekje logeren wel degelijk wat opgeleverd. "We weten wel zeker dat we gaan vertrekken naar hier in de regio", zo vertelt Mark.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore