Ga naar de inhoud
Entertainment

Netflix maakt reality-spelshow gebaseerd op Squid Game

Beeld © Netflix

Netflix gaat een groots opgezette spelshow maken op basis van de Zuid-Koreaanse hitserie 'Squid Game'. In de nieuwe reality-competitieserie is met 4,56 miljoen Amerikaanse dollar de hoogste geldprijs in de geschiedenis van reality-tv te winnen. Ook Nederlanders kunnen zich aanmelden, mits zij Engels spreken.

In Squid Game: The Challenge zullen net als in de serie 456 deelnemers vanuit de hele wereld proeven en uitdagingen moeten uitvoeren om uiteindelijk als winnaar uit de bus te komen. Waar afvallers het in de serie echter met de dood moeten bekopen, worden zij in de reality-variant slechts met lege handen naar huis gestuurd. De serie zal uit tien afleveringen bestaan en wordt gefilmd in het Verenigd Koninkrijk, meldt Netflix dinsdag. De aanmelding is inmiddels geopend.

Tweede
Lees ook:
Tweede seizoen Squid Game komt er (maar nog wel even geduld)

"Fans van de dramaserie staat een fascinerende en onvoorspelbare reis te wachten terwijl onze 456 echte deelnemers door de grootste competitieserie ooit navigeren, vol spanning en verrassende wendingen, met de hoogste geldprijs ooit aan het einde van de rit", zegt Brandon Riegg van Netflix.

Drie
Lees ook:
Drie SAG Awards voor serie Netflix-hit Squid Game

De serie Squid Game werd eerder deze week officieel verlengd met een tweede seizoen. Het eerste seizoen van de serie geldt tot nu toe als Netflix' populairste serie aller tijden, met meer dan 1,65 miljard kijkuren in de eerste 28 dagen na de première in september 2021.

Squid
Lees ook:
Squid Game, move over! Dit is de nieuwe nummer 1-serie op Netflix