Ga naar de inhoud
Entertainment

Johan Derksen: 'Ik ben de held van smakeloos Nederland'

Johan Derksen Beeld © ANP

Na het veelbesproken kaarsincident van Johan Derksen (73) laat de tv-persoonlijkheid zich opnieuw hierover uit aan de Belgische 'HUMO'. Wie een spijtbetuiging verwacht, heeft schijnbaar nog niet zoveel ervaring met de persoon Johan Derksen. Het 'Vandaag Inside'-gezicht richt zich vooral op (lees: tegen) alle mensen die kritiek op hem hadden.

“Ik laat me niet souffleren door een paar linkse dames van de wokegemeenschap"

Voordat Vandaag Inside tijdelijk van de buis ging, kreeg Johan de kans om zijn excuses aan te bieden. De presentator koos er echter voor om dat niet te doen. In HUMO legt hij uit waarom. “Ik laat me niet souffleren door een paar linkse dames van de wokegemeenschap. Ik dénk er nog niet aan. Voor mijn doen ben ik redelijk door het stof gegaan.”

Dat Johan alle kritiek op zijn persoon nog geen plek heeft gegeven, blijkt maar weer uit dit interview. Want ook over zijn middelvinger, die hij opstak bij de terugkeer van het programma, geeft hij niet mis te verstane tekst en uitleg. “Dat was voor al die dames aan de talkshowtafels die veertien dagen gekwetst waren geweest. Ik wilde hun mijn minachting tonen, op mijn manier. Soms moet je onfatsoenlijk zijn om duidelijk te zijn.”

Dít
Lees ook:
Dít doet Johan Derksen met de tonnen die hij verdient bij Vandaag Inside

Als het aan Johan ligt, is er vooral een andere reden toe te wijden aan alle ophef rondom het kaarsincident. “Mijn generatie is veel ruimdenkender dan de huidige, waarin de vertrutting alomtegenwoordig is.” Volgens Johan is Vandaag Inside een verzetsprogramma en geeft hij het tegengeluid. “Ik ben de held van smakeloos Nederland. Eindelijk een programma waar ze zeggen hoe het daadwerkelijk is.”

Johan
Lees ook:
Johan Derksen wilde slachtoffers seksueel geweld niet pijnigen

'Uitspraken Johan Derksen bijzonder pijnlijk voor slachtoffers'

04:38