Ga naar de inhoud
Entertainment

Anouk Maas scoort hoofdrol in nieuwe musical Pride & Prejudice

Anouk Maas Beeld © ANP

Anouk Maas (35), Renée de Gruijl (29) en Tessa Sunniva (30) gaan de hoofdrollen spelen in de Nederlandse versie van een nieuwe musical gebaseerd op het wereldberoemde boek 'Pride & Prejudice' van Jane Austen. De voorstelling is ontwikkeld door de Nederlandse producent Morssinkhof Terra Theaterproducties. Het stuk zal van oktober 2023 tot en met maart 2024 in de Nederlandse theaters te zien zijn en daarna op tournee gaan in de VS.

Pride & Prejudice speelt zich af in het Engeland van eind achttiende eeuw en vertelt over de vijf zusjes Bennet. Hun moeder voedt ze op met de gedachte dat er maar één doel in het leven is: een geschikte man vinden en trouwen. Vooral de koppige Elizabeth is het hier niet mee eens. Het boek werd al meerdere malen bewerkt voor bioscoop en televisie.

Viggo
Lees ook:
Viggo Waas na herseninfarct weer theater in met Peter Heerschop

Het scenario en de liedteksten van de nieuwe musical zijn geschreven door Jeremy Baker. De muziek is van de Nederlandse componist Fons Merkies. In deze nieuwe musicalversie wordt het beroemde verhaal verteld vanuit het perspectief van de vrouwelijke personages. Er zullen dus ook alleen maar vrouwen in de voorstelling te zien zijn.

Waldemar
Lees ook:
Waldemar Torenstra eind 2022 weer theater in