Ga naar de inhoud
Entertainment

Vijfde seizoen The Handmaid's Tale verschijnt in september

The Handmaid's Tale Beeld © MGM/Videoland

Praise be: het vijfde seizoen van 'The Handmaid's Tale' gaat in september van start. Om precies te zijn op 14 september. Dat heeft streamingdienst Hulu, waar de serie in Amerika te zien is, zojuist aangekondigd.

Helaas zónder Alexis Bledel. De actrice die de afgelopen seizoenen de rol van Emily/Ofglen speelde, liet afgelopen mei weten niet terug te keren in het vijfde seizoen. 

"Na lang nadenken voelde ik dat dit het moment was om afstand te nemen van The Handmaid's Tale", gaf ze aan in een korte verklaring aan Variety. Alexis speelde in alle vier voorgaande seizoenen van The Handmaid's Tale mee. Het leverde haar onder meer vier Emmy-nominaties op. In 2017 won ze de award voor beste bijrol in een dramaserie.

Alexis
Lees ook:
Alexis Bledel stopt met The Handmaid's Tale: 'Tijd om te weg te gaan'

The Handmaid's Tale, gebaseerd op het gelijknamige boek van Margaret Atwood, gaat over een religieuze denkbeeldige samenleving waarin vrouwen geen rechten meer hebben en alleen worden gebruikt om kinderen te baren. Elisabeth Moss speelt de hoofdrol van June Osborne. Begin dit jaar werd er ook al een zesde seizoen aangekondigd.

Praise
Lees ook:
Praise be: The Handmaid's Tale krijgt zesde seizoen

De eerste vier seizoenen van The Handmaid's Tale zijn te zien bij Videoland. Wanneer het vijfde bij de streamingdienst verschijnt is nog niet duidelijk, maar bij de voorgaande seizoenen verscheen de aflevering steeds een week later. Dus fingers crossed!