Ga naar de inhoud
Entertainment

Mick Jagger en zijn positieve coronatest ook in het buitenland nieuws

Mick Jagger Beeld © ANP

Het op het laatste moment afblazen van het concert van The Rolling Stones in Amsterdam is ook in het buitenland groot nieuws. 'No satisfaction', koppen de websites die zijn aangesloten bij 'Associated Press'. Daarmee verwijst het persagentschap naar de grote Stones-hit '(I Can Get No) Satisfaction'.

Ook kranten als Der Spiegel (Duitsland) en The Guardian en Daily Mirror (Groot-Brittannië) besteden aandacht aan het niet doorgaan van de show in de Johan Cruijff ArenA. De band heeft echter ruimte in de agenda voor een inhaalshow op korte termijn.

Bij het kiezen van een nieuwe datum spelen een aantal zaken een rol. Allereerst is daar natuurlijk de aard van de besmetting. 

Fans Rolling Stones verslagen: 'Geloven het niet'

09:28
Concert
Lees ook:
Concert Rolling Stones last minute gecanceld: Mick Jagger heeft corona

Het tourschema in Europa is opgebouwd uit veertien shows; zeven in juni en zeven in juli. Amsterdam was als vierde aan de beurt. De optredens in Madrid, München en Liverpool heeft de band al achter de rug. Het schema is steeds zo opgebouwd dat er drie dagen tussen de shows zitten.

Aan het eind van juni, na het optreden van zaterdag 25 juni in Londen, hebben de bandleden een week vrij. Pas op zondag 3 juli gaat de tour verder in Londen. Als alleen het optreden in Amsterdam ingehaald moet worden, zou dat dus kunnen in de vrije week.

Mick
Lees ook:
Mick Jagger mist werken met overleden vriend Charlie Watts

Er is echter nog een mogelijkheid. Na 3 juli staat de volgende show pas op maandag 11 juli op de rol. Dan zijn The Rolling Stones te zien in Brussel. Als de band het ritme van drie dagen rust tussen twee shows wil aanhouden, kan Amsterdam in die week worden ingepland.

Komende vrijdag speelt de band in het Zwitserse Bern, maar dan moet frontman Mick wel weer helemaal fit zijn. Dinsdag 21 juni staat er een show in Milaan op het programma.

60-jarig
Lees ook:
60-jarig bestaan Rolling Stones gevierd met BBC-docu