Ga naar de inhoud
Entertainment

Emile Ratelband verliest kort geding tegen Videoland

Emile Ratelband Beeld © ANP

Videoland en producent FCCE hoeven de driedelige serie 'Op hete kolen' over het leven van Emile Ratelband niet aan te passen. Dat heeft de rechtbank Amsterdam maandag laten weten. De 73-jarige had een kort geding aangespannen tegen de makers.

"De documentaire is niet in strijd met daarover gemaakte afspraken en levert ook geen volstrekt vertekend beeld op"

Emile was niet tevreden met het beeld dat de serie van hem schetste. Hij had hierover echter heldere afspraken gemaakt met de makers. 'De documentaire is niet in strijd met daarover gemaakte afspraken en levert ook geen volstrekt vertekend beeld op', aldus de rechtbank in een schriftelijke uitspraak. 'De documentaire hoeft dan ook niet te worden aangepast.'

Emile Ratelband verwacht dat hij rechtszaak met docu-maker verliest

01:26
'Ordinaire
Lees ook:
'Ordinaire drugsruzie' mondde uit in beschieting pand Emile Ratelband

De makers volgden de mediapersoonlijkheid tijdens zijn voorbereidingen voor zijn emigratie naar Thailand met zijn twaalfjarige zoon Emilio. Ondertussen probeert regisseur Roy Dames te duiden wie Emile Ratelband nou écht is. Volgens de positiviteitsgoeroe zou de regisseur hier niet in geslaagd zijn. Emile had het team echter carte blanche gegeven om alles te draaien dat zij meemaakten in de maanden dat zij met hem meeliepen.

Emile
Lees ook:
Emile Ratelband veroordeeld voor belasteren ex-vrouw Moon

Het is niet de eerste rechtszaak die de presentator verliest. In 2018 eiste hij dat zijn leeftijd in de burgerlijke stand werd aangepast van 69 naar 49, omdat hij zei dat hij zich twintig jaar jonger zou voelen dan zijn werkelijke leeftijd. De rechtbank oordeelde toen dat "'e wet hiervoor geen ruimte biedt'.