Ga naar de inhoud
Entertainment

Andrew Lloyd Webber noemt musical Cinderella een dure fout

Beeld © ANP

Componist Andrew Lloyd Webber (74) heeft zijn musical Cinderella in een afscheidsbrief aan de cast en crew 'een dure fout' genoemd. Volgens 'Variety' werden die woorden, na de laatste voorstelling zondag op West End voorgelezen door regisseur Laurence Connor, met boe-geroep ontvangen in de zaal.

Toch leek Andrew het vooral te hebben over de coronasituatie die de productie plaagde. "Ik blijf maar denken dat als we drie maanden later in première waren gegaan, we die niet twee keer hadden hoeven uitstellen vanwege covid. Ik beloof jullie dat we hier dan nog heel lang hadden gestaan."

Andrew
Lees ook:
Andrew Lloyd Webber maakt nieuwe Assepoester

De componist bedankte iedereen die aan de musical heeft meegewerkt. "We hebben de overheid het vuur aan de schenen gelegd en het voortouw genomen rond de heropening van West End. Dat was dan misschien een dure fout, maar ik ben trots op wat we hebben gedaan en zal altijd dankbaar blijven voor iedereen die me heeft gesteund."

Nederland
Lees ook:
Nederland viert Andrew Lloyd Webber-jaar met 4 shows

Cinderella ging na twee keer uitstel in augustus van start in Londen, maar moest tijdens de feestdagen weer sluiten in verband met de opmars van de omikronvariant van corona. Ook na de heropening van West End daarna, is het theaterbezoek in Londen flink achtergebleven bij de bezoekersaantallen van voor de crisis. Een Broadwayversie van de musical staat vooralsnog wel op de planning voor 2023.

Bron: ANP/RTL Boulevard