Ga naar de inhoud
Entertainment

Laatste seizoen Peaky Blinders vanaf vandaag te zien bij Netflix

Peaky Blinders Beeld © Netflix

De Peaky 'Fucking' Blinders zijn terug! Het zesde en tevens laatste seizoen van de BBC-serie is vanaf vandaag te zien op Netflix. De laatste aflevering van het vijfde seizoen kwam alweer meer dan twee jaar geleden uit, dus fans hebben er lang genoeg op moeten wachten.

Alle zes afleveringen van de laatste reeks worden in één keer toegevoegd aan het aanbod van de streamingdienst. Cillian Murphy, die de hoofdrol speelt in de serie, zei eerder tegen Rolling Stone dat het zesde seizoen 'duister' wordt. "Ik denk dat het heel erg intens gaat worden. Ja, het wordt zwaarmoedig."

Het zesde is tevens het laatste seizoen, maar niet getreurd: een film is in de maak - al moet het script nog wel geschreven worden. Bedenker Steven Knight liet eerder aan Variety weten dat de opnames ervan pas in 2023 beginnen: "En dat is een soort van het einde van het Peaky Blinders dat we kennen."

Cillian
Lees ook:
Cillian Murphy 'haat' voorbereidingen voor rol in Peaky Blinders

Peaky Blinders gaat over de gelijknamige bende die net na de Eerste Wereldoorlog actief was in Birmingham. De hoofdrol wordt gespeeld door Cilian Murphy. In het laatste deel zoekt hij een doel voor de clan in Birmingham en tegelijk wil hij ook rust. Naast hem keren ook Tom Hardy, Paul Anderson, Finn Cole, Anya Taylor-Joy en Sophie Rundle terug en heeft de serie een rol voor Stephen Graham.

Helaas is Helen McCrory, die het hoofd van de familie speelde, niet te zien: zij overleed vorig jaar op 52-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. 

Coronaregels
Lees ook:
Coronaregels mogelijk overtreden tijdens opnames Peaky Blinders

Niet alleen de serie is een hit, ook de kleding in de serie:

Afgekeken van Peaky Blinders: 'grandpa'-mode is een hit

04:39