Ga naar de inhoud
Entertainment

Slachtoffer Jeffrey Epstein nu zelf aangeklaagd voor aanranding

Een foto van prins Andrew en het vermeende slachtoffer Virginia Giuffre uit 2001, genomen in het huis van de vrouw van Epstein. Beeld © ANP

Virginia Giuffre, één van de slachtoffers van Jeffrey Epstein, heeft nu zelf een aanklacht aan haar broek hangen. De 38-jarige wordt ervan beschuldigd een vrouw (Rina Oh) seksueel misbruikt te hebben in 2001, in opdracht van de overleden Amerikaanse multimiljonair.

"Ik bewoog niet. Ik was in shock. Ik voelde me gekrenkt en voelde me niet op mijn gemak"

De 42-jarige Rina Oh beweert dat Virginia Giuffre haar seksueel heeft misbruikt op verzoek van Jeffrey Epstein. Volgens het slachtoffer heeft Virginia haar in 2011 zonder toestemming aangeraakt in de massageruimte van het herenhuis van Epstein.

"Ik ging de massageruimte binnen en [Virginia] raakte me aan zonder mijn toestemming; ze heeft me seksueel misbruikt", vertelt Rina aan The New York Post. "Ik stond daar, bevroren als een hert. Ik bewoog niet. Ik was in shock. Ik voelde me gekrenkt en voelde me niet op mijn gemak."

Privé-eilanden
Lees ook:
Privé-eilanden Jeffrey Epstein te koop voor 113 miljoen euro

De advocaat van Virginia, Kat Thomas, claimt in dezelfde krant dat de beschuldigingen 'niet waar zijn'. Opvallend feitje: Virginia beweert op haar beurt weer dat juist Rina háár misbruikt heeft en deelde dit ook via Twitter. Rina was daar niet van gediend en eist nu een schadevergoeding van 10 miljoen dollar, omgerekend zo'n 9,3 miljoen euro, wegens smaad en laster.

Over schadevergoedingen gesproken: afgelopen februari schikte Virginia zelf nog met prins Andrew. Zij beweerde dat de hertog van York haar jaren geleden meerdere keren heeft misbruikt toen ze nog minderjarig was. De prins zou een bedrag van 12 miljoen pond, zo'n 14 miljoen euro, hebben betaald om de zaak af te kopen. Naar verluidt hebben zijn moeder en broer prins Charles hem het geld daarvoor geleend.

Misbruikzaak
Lees ook:
Misbruikzaak prins Andrew nu definitief ten einde na betalen schikking

Jeffrey Epstein werd niet alleen door Virginia beschuldigd van seksueel misbruik. Het onderzoek naar de vele beschuldigingen werd stopgezet vanwege zijn dood. De Amerikaan pleegde in 2019 zelfmoord toen hij in een gevangenis in afwachting was van een rechtszaak tegen hem.

Privé-eilanden Jeffrey Epstein te koop voor 113 miljoen euro

00:21