Ga naar de inhoud
Entertainment

Birgit Schuurman blikt in emotionele post terug op ivf-traject

Birgit Schuurman Beeld © Instagram @birgit.schuurman

Birgit Schuurman (44) voelt zich vandaag mistroostig en deelt op Instagram een 'throwback thursday'-kiekje, gemaakt vlák voordat de actrice tot de ontdekking kwam in verwachting te zijn. 'Op de dag van deze shoot had ik blauwe plekjes op mijn buik van waar de naald van de hormoonspuit er steeds inging', vertelt ze in het bijschrift.

"De week na de shoot zou de magische week blijken dat mijn eitje en Sanders zaadje zouden worden samengevoegd tot Jimi"

Birgit beviel op de laatste dag van 2021 van zoontje Jimi, hun 'first try wondertje' zoals ze haar zoontje zelf noemt in de post. Zwanger worden van hun zoon had namelijk nogal wat voeten in de aarde. De actrice en haar vriend waren ruim een jaar bezig om zwanger te worden, maar dat wilde niet lukken. Na een aantal maanden kreeg het stel te horen dat de kans op het krijgen van een kindje samen twee à drie procent was en daarom besloten ze een icsi/ivf-traject in te gaan. 

Birgit
Lees ook:
Birgit Schuurman zegt sorry na 'voice-shamen' Marc-Marie Huijbregts: 'Inderdaad niet tof'

Tijdens het maken van de foto, voor het tijdschrift LINDA., zat Birgit midden in het proces en moest ze hormonen spuiten in haar buik. Ze schrijft: 'Tijdens het omkleden zag ik de styliste ernaar kijken. Met wat voorzichtige terughoudendheid vertelde ik over het ivf-traject dat we toen net begonnen waren. De week na de shoot zou de magische week blijken dat mijn eitje en Sanders zaadje zouden worden samengevoegd tot Jimi. (...) Dat wisten we nog niet op de foto, maar we wensten het wel vurig!'

Kans
Lees ook:
Kans op kindje Birgit Schuurman en vriend Sander was 2 à 3 procent

De actrice heeft ook een zoon, Chico, uit haar huwelijk met regisseur Arne Toonen. Het koppel ging in 2019 uit elkaar en daarna vond Birgit Sander.