Entertainment

Rachel Hazes mag Roxeanne als getuige oproepen

09 juni 2022 11:46 Aangepast: 09 juni 2022 14:08
Roxeanne en Rachel Hazes Beeld © ANP

De rechtbank van Amsterdam heeft donderdagochtend het verzoek van Rachel Hazes (52) om getuigen te mogen horen over een volmacht die zij heeft verstrekt, beperkt toegewezen. Rachel mag alleen drie getuigen, onder wie dochter Roxeanne (29), horen over de betaling van een factuur van 24.000 euro voor een coachingsprogramma. De rechtbank heeft de rest van het verzoek afgewezen omdat Rachel er geen belang bij zou hebben. Over die onderwerpen kan zij geen vorderingen instellen.

"De betrokkenen zijn hier erg blij mee, zodat ook op dit laatste punt de gevolmachtigden kunnen worden gevrijwaard van blaam"

De rechtbank heeft bepaald dat het argument dat Roxeanne niet gehoord wil worden vanwege de slechte moeder-dochter-relatie niet zwaarwegend genoeg is om het verzoek op die grond af te wijzen. Dat betekent dat Roxeanne als getuige gehoord mag worden, maar enkel over de betaling van de factuur voor een coachingsprogramma. Ook oud-zakenpartners Marieke van Beek en Rob Israël mogen over deze factuur gehoord worden, heeft de rechtbank besloten. De getuigen worden binnen een half jaar opgeroepen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Rachel Hazes hoopt op hereniging met Roxeanne: 'Zij kiest ervoor geen contact te willen'

Bernard Tomlow, woordvoerder van Roxeanne, Marieke en Rob, zegt dat de betrokkenen 'erg blij' zijn met het besluit van de rechtbank. "Enkel op het punt van het coachingstraject van een van de gevolmachtigden wordt een toelichting gevraagd. De betrokkenen zijn hier erg blij mee, zodat ook op dit laatste punt de gevolmachtigden kunnen worden gevrijwaard van blaam." Tomlow noemt het besluit 'een unieke uitspraak' waarmee de betrokkenen worden 'vrijgesproken' van 'verdachtmakingen van fraude, verduistering en het achterhouden van informatie'.

Roxeanne laat via social media van zich horen naar aanleiding van de uitspraak. 'Ik ben hier erg blij mee, omdat hier duidelijk zal worden waarom dit traject zo belangrijk was. Wel is het pijnlijk dat op het punt van mentale gezondheid en het zoeken naar hulp door een goede vriendin in nood nu vragen gesteld worden. Ik ben er heel erg trots op dat ze hierover wil getuigen, want weet uit eigen ervaring hoe persoonlijk en verdrietig dit is.'

Zoals eerder aangegeven is Roxeanne niet in de rechtbank aanwezig 'om hierover te verklaren'. 'Als ik als getuige in deze zaak gehoord zou worden, zou het betekenen dat ik mijn moeder in diskrediet breng, want datgene dat ik zal getuigen zal alleen maar verdere afbreuk doen aan de reputatie van mijn moeder. Dat doe ik niet.' Rox sluit het bericht af dat ze zich zal beroepen op het verschoningsrecht. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Rachel Hazes: '10.000 euro verdwenen tijdens volmacht na inzinking'

Rachel is van mening dat haar belangen niet goed zijn behartigd nadat zij een inzinking had gekregen en ze mensen in 2016 een volmacht had gegeven om namens haar op te treden. Rachel stelde drie personen aan, onder wie oud-zakenpartners Marieke van Beek en Rob Israël.

Via de volmacht, die tot begin 2018 duurde, konden 'de zaken' in die periode doordraaien, stelde Rachels advocaat Royce de Vries in april. Maar van de volmacht is 'misbruik gemaakt', zei De Vries. De gevolmachtigden zouden zichzelf 'verrijkt' hebben, aldus haar advocaat.

Rob noemde die beweringen destijds 'stuitend' en ook Marieke is het oneens met de aantijgingen aan haar adres. Roxeanne liet in april via een schriftelijke verklaring weten dat de gevolmachtigden Rachel 'jarenlang' hebben bijgestaan en 'dag en nacht' hebben geholpen. Ze noemde haar moeders verklaring 'absurd'. Rachel en Roxeanne Hazes hebben al jaren geen contact meer met elkaar. Roxeanne heeft hier geen behoefte aan.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore