Ga naar de inhoud
Entertainment

René van Meurs noemt deelname Expeditie Robinson 'een deceptie'

René van Meurs Beeld © RTL

Je kunt wel stellen dat meedoen aan 'Expeditie Robinson' een droom is die uitkwam voor René van Meurs (36). De stand-upcomedian is dol op het buitenleven en zat twintig jaar bij scouting, dus dit avontuur was op zijn lijf geschreven. Maar zoals een bekende gevallen zanger ooit zong: de meeste dromen zijn bedrog.

"Er loopt 24 uur per dag een regisseur rond die vraagt: kunnen jullie even over die kandidaat praten, kun jij nu even weglopen?"

Met een gezonde dosis hoop en een fysiek sterk lichaam reist René af naar Kroatië om mee te doen aan de eerste editie van Expeditie Robinson op een locatie binnen Europa. Het gaf hem niet de voldoening waarop hij hoopte. "Ik heb twintig jaar op scouting gezeten en vind buiten leven fantastisch, maar het bleek echt tv te zijn", vertelt hij in gesprek met AD. "Er loopt 24 uur per dag een regisseur rond die vraagt: kunnen jullie even over die kandidaat praten, kun jij nu even weglopen? Dat was best een deceptie."

René vervolgt: "Op een gegeven moment hadden we heel lang niet gegeten en wezen ze een plek aan. Toen vonden we een prei met het groen er al afgeknipt."

René
Lees ook:
René van Meurs en vriendin verwelkomen eerste kindje

Tijdens de opnames moet René de verjaardag van zijn vriendin missen. Dat weet hij nadat de camera's stoppen met draaien goed te maken. "Ik vroeg: wat wil je voor cadeautje als ik terug ben? Nou, ze wilde een baby. Ik had blijkbaar fitte zwemmers meegenomen uit Kroatië, want het was de eerste keer direct raak. Daar ben ik Expeditie Robinson eeuwig dankbaar voor." Zoon Jessie is half maart geboren. 

Robinson-afvaller René reageert op onverwachts vertrek

00:42