Entertainment

Meer dan 25 jaar celstraf geëist tegen zanger R. Kelly

09 juni 2022 04:20 Aangepast: 09 juni 2022 07:24
R. Kelly in de rechtbank in juni 2019. Beeld © AP

De openbaar aanklager in de Verenigde Staten heeft meer dan 25 jaar gevangenisstraf geëist tegen R. Kelly. De 55-jarige zanger werd eerder schuldig bevonden aan het misbruik maken van minderjarige meisjes en hen illegaal naar verschillende staten in Amerika te brengen, wat in de Verenigde Staten gezien wordt als 'sex trafficking'. Dit meldt 'Reuters'.

"Deze meneer is ervan overtuigd dat de wereld niet zonder hem kan"

Volgens de aanklagers maakte R. Kelly misbruik van zijn positie als bekende zanger, met de daarbij behorende rijkdom, waardoor het voor hem makkelijk was om kwetsbare meisjes in te palmen en hen in zijn greep te houden. De slachtoffers werden zowel seksueel als mentaal misbruikt, iets waarvan R. Kelly totaal geen spijt leek te hebben tijdens de rechtszaak die maandenlang tegen hem liep, zo menen de aanklagers.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

De nieuwe advocate van R. Kelly vecht veroordeling aan

"De aangeklaagde persoon heeft decennia lang misbruik gemaakt van zijn status, die gevoed werd door narcisme. Deze meneer is ervan overtuigd dat de wereld niet zonder hem kan en dat deze minderjarige meisjes hem juist dankbaar moeten zijn voor de kans die hij ze gegeven heeft. R. Kelly is een gevaar voor de samenleving en dient zo lang mogelijk achter slot en grendel weggezet te worden", aldus een woordvoerder van de openbaar aanklagers.

Volgens een van R. Kelly's advocaten, Jennifer Bonjean, 'zou een celstraf van minder dan 14 jaar ook volstaan'. Volgens haar speelt R. Kelly's verleden en persoonlijkheid hierin een grote rol. De advocate wilde niet ingaan op verdere details.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Medewerker R. Kelly krijgt 8 jaar cel voor intimideren getuige

De rechter doet op 29 juni uitspraak. R. Kelly zou voornemens zijn in beroep te gaan tegen de uitspraak, maar wacht het eindoordeel af voordat hij en zijn advocaten actie ondernemen. De zanger heeft tot op heden ontkend iets verkeerd gedaan te hebben.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore