Ga naar de inhoud
Entertainment

Lewis Hamilton aan de slag als producer bij Formule 1-film

Lewis Hamilton Beeld © ANPP

Nadat er al maandenlang geruchten rondgingen heeft Apple TV+ nu eindelijk bevestigd dat Brad Pitt (58) en Lewis Hamilton (37) betrokken zijn bij de film die over de Formule 1 gemaakt zal worden.

"Ik maak mijzelf geen illusies over een filmcarrière en dat ambieer ik ook helemaal niet, daarvoor vind ik racen nog veel te leuk en uitdagend"

Hierin wordt het verhaal verteld van een oudere coureur (Brad Pitt) die terugkeert uit zijn pensioen om de strijd aan te gaan met een nieuwkomer binnen de koningsklasse van het racen. Zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 Lewis Hamilton zal niet te zien zijn als acteur, maar heeft zich verbonden aan het project als producer. Dit meldt Deadline.

De film wordt geregisseerd door Joseph Kosinki, die ook de regie in handen had van de blockbuster Top Gun: Maverick. Ook Hollywoodproducent Jerry Bruckheimer is betrokken bij het project, waardoor het aantal 'sterren' in verschillende categorieën zeer hoog ligt.

Lewis
Lees ook:
Lewis Hamilton ontvolgt iedereen op Instagram

Hoewel Lewis Hamilton eerder cameo's had in Cars 2, Cars 3 en Zoolander 2, ziet het er niet naar uit dat de Britse coureur opnieuw zijn opwachting maakt op het witte doek. Eerder zei hij hierover: "Ik vind het leuk om te doen, maar ik weet niet of ik er echt talent voor heb. Ik doe mijn best, maar er zijn vele anderen die dit veel beter kunnen dan ik. Dus ik maak mijzelf geen illusies over een filmcarrière en dat ambieer ik ook helemaal niet, daarvoor vind ik racen nog veel te leuk en uitdagend."