Ga naar de inhoud
Entertainment

Unicum in Obese: twee experts zetten samenwerking met Marcel stop

Marcel in Obese Beeld © RTL

Marcel (45) is buschauffeur en werkt op de meest uiteenlopende tijden. Hij is eerder heel veel afgevallen, maar al die kilo's zitten er weer aan. Dit keer pakt hij het anders aan en staat hij onder begeleiding van de 'Obese'-deskundigen. Het is een moeilijk traject voor Marcel: hij is eigenwijs en trekt zijn eigen plan.

"Als ik in de spiegel kijk, zie ik een dik, harig mannetje"

"Als ik niet ga afvallen, ga ik jong dood. Dat is gewoon een feit", aldus Marcel resoluut. "Als ik in de spiegel kijk zie ik een dik, harig mannetje, die te weinig heeft gesport." Het allermoeilijkste aan zijn gewicht vindt hij dat 'ie reacties krijgt van andere mensen die niet leuk zijn. "Of dat er naar je gekeken wordt, omdat je opvalt. Dat is naar." Marcel sportte eerst zeven dagen per week, nu nog nul. "Ik ben een bourgondisch feestbeest. Meerdere gangen. Ik hou van een mooi dessert. Ik probeer wel op te letten." Zijn partner Daniëlle maakt zich weleens zorgen over de gezondheid van haar grote liefde. "Ik moet er niet aan denken dat hij op jonge leeftijd komt te overlijden als er nog meer kilo's bijkomen."

Wanneer Miljuschka hem verrast op zijn werk, vertelt hij dat hij al eens 45 kilo is afgevallen. "44,9 kilo zit er inmiddels weer aan", zegt hij nu grappend. Het is allemaal gebeurd, nadat Marcel een koksopleiding is gaan doen. "Ik ben gewoon heel veel met eten bezig." En het afvallen is niet altijd even makkelijk voor Marcel. "Het heeft ook te maken met discipline." Maar een doel heeft hij voor ogen. "Ik wil weer kunnen hardlopen. Ik wil weer normaal in een vliegtuigstoel kunnen zitten."

Obese-traject
lees ook:
Obese-traject valt Iris zwaar: 'Het leven is gewoon kut nu'

Het startgewicht van Marcel is ruim 154 kilo. Samen met personal trainer Sebastiaan stelt hij het doel om 35 kilo af te vallen, zodat hij minder dan 120 kilo weegt. Om hem daarbij te ondersteunen krijgt hij een persoonlijk sportschema. Na 84 dagen is Marcel al bijna 12 kilo afgevallen, maar dan krijgt hij een fikse tegenslag te verwerken. Wanneer hij last van zijn voet krijgt, blijkt hij jicht te hebben. Daarom kan hij niet goed trainen en moet hij nog beter op zijn voeding letten. De Thaise keuken is favoriet van Marcel, maar die zit vol stiekeme suikers en koolhydraten. En dát ziet hij terug op de weegschaal. Een maand later is hij namelijk zelfs een beetje aangekomen.

Afvallen kost Marcel moeite. Een gesprek met Hilde, de psycholoog uit het programma, wil niet vlotten. Wanneer zij hem probeert te helpen en vraagt wat hij van haar verwacht in dit traject, zegt hij: "Dat weet ik niet. Maar dat wist je toch al?" Hilde weet niet hoe ze Marcel kan helpen, omdat hij dat zelf ook niet weet. "Maar jij bent toch de psycholoog?" zegt hij dan. Het gesprek tussen de twee loopt volledig vast. "Mijn rol voor jou heeft geen toegevoegde waarde", zegt Hilde na het gesprek. "Het lijkt me niet logisch om verder te gaan met het voeren van gesprekken." Dan zegt ook nog personal trainer Sebastiaan de samenwerking op. "We verschillen te veel van mening. Zo kan ik niet met hem werken."

Coaches stoppen samenwerking met Marcel

03:35
Miljuschka
lees ook:
Miljuschka over nieuw seizoen Obese: ‘Kandidaten komen weer tot bloei’

Vervolgens brengen hoofdtrainer Roberto en Miljuschka een bezoekje aan Marcel en belooft hij nog negen weken te knallen en krijgt hij een nieuwe trainer. Als hij met Ali aan de slag gaat, lijkt het roer volledig om te zijn. "Het eind is in zicht", zegt Marcel. "Het is een hobbelig weggetje geweest. Uiteindelijk sluiten we positief af, daar ben ik wel blij mee. Dit is een goede afsluiter."

Aan het einde van het traject blijkt dat Marcel 31 kilo is afgevallen. Ondanks dat hij zijn doel van 35 kilo niet heeft gehaald, klinkt er toch applaus van deze mensen uit zijn omgeving. "Hier ben ik heel blij mee", besluit Marcel.

Dit
lees ook:
Dit zijn de kandidaten van het nieuwe seizoen van Obese

Obese zie je iedere woensdagavond om 20:30 uur op RTL 5. Aflevering gemist? Terugkijken én vooruitkijken kan bij Videoland.

Bron: RTL Boulevard
Meer over