Ga naar de inhoud
Entertainment

Queen gaat geheime 'parel' van Freddie Mercury uitbrengen

Freddie mercury Beeld © Getty Images

Queen gaat dit najaar een nieuw nummer uitbrengen waarin voormalig zanger Freddie Mercury te horen is. Deze 'parel' is jarenlang op de plank blijven liggen, totdat bandleden Roger Taylor (72) en Brian May (74) het onlangs weer tegenkwamen. Ze vertelden dit weekend op BBC Radio 2 over de vondst.

"We hebben een pareltje van Freddie gevonden dat we eigenlijk een beetje waren vergeten"

De drummer en gitarist van de Britse band kwamen het nummer bij toeval tegen toen ze hun archief doorspitten. De track stamt uit de periode dat het album 'The Miracle' in 1989 werd opgenomen. "We hebben een pareltje van Freddie gevonden dat we eigenlijk een beetje waren vergeten", aldus Roger. "Maar het was prachtig, een ware vondst."

Queen
Lees ook:
Queen Elizabeth en beer Paddington zijn dikke hit op social media

Volgens Brian was de parel van Freddie, die in 1991 overleed aan de gevolgen van aids, 'gewoon in het zicht verstopt'. "We hebben er meerdere keren naar gekeken, maar dachten dan: nee, dat kunnen we niet uitbrengen." Het techniekteam van de band kon er echter wel iets mee, waardoor het nummer uiteindelijk toch in september kan worden uitgebracht. "Het was net als lapjes aan elkaar naaien", zegt de gitarist, die het nummer verder 'prachtig en ontroerend' noemt.

Queen
Lees ook:
Queen Elizabeth heeft eindelijk haar achterkleindochter Lilibet ontmoet