Ga naar de inhoud
Entertainment

Richard Groenendijk ligt niet wakker van lage kijkcijfers

Richard Groenendijk Beeld © William Rutten

Cabaretier Richard Groenendijk (49) ligt niet wakker van de matige kijkcijfers van zijn SBS-programma 'Think Inside the Box'. Dat vertelde hij op NPO Radio 2 aan Wouter van der Goes (49). De quiz, waarin BN'ers moeten raden wie of wat er in een grote LED-box zit, zakte afgelopen week tot onder de 200.000 kijkers.

"Ik vind het heel leuk om te maken. Maar ik ben er niet mee bezig of het nou één of tien seizoenen wordt"

"Ik zweer op mijn eigen man dat ik niets met die kijkcijfers heb", aldus Richard. "Dat komt omdat mijn hoofdding toch mijn theatervoorstelling is. Ik ben eerlijk waar blij dat ik televisie kan doen, ik vind het heel leuk om te maken. Maar ik ben er niet mee bezig of het nou één of tien seizoenen wordt. Het was leuk geweest als we een miljoen kijkers hadden getrokken. Maar dat is niet zo, jammer dan."

Richard
Lees ook:
Richard Groenendijk genomineerd voor Annie M.G. Schmidtprijs

Richard staat op dit moment in de theaters met zijn voorstelling Voor iedereen beter, waarin hij met zijn kenmerkende humor zijn visie geeft op de huidige tijd. De show kreeg jubelende recensies, vrijwel elke avond zijn de theaters uitverkocht. "Ik prijs mijzelf daar zo gelukkig mee, want ik weet dat het bij heel veel collega's niet zo is", zei de 49-jarige komiek daarover.

Richard
Lees ook:
Richard Groenendijk 18 kilo afgevallen na 'wake-upcall'

Richard speelt de komende vier weken in het Oude Luxor Theater in Rotterdam.