Ga naar de inhoud
Entertainment

Hadewych Minis neemt het op voor Soundos: 'Zwangere vrouwen zijn tot alles in staat '

Hadewych Minis en Soundos El Ahmadi Beeld © ANP

Hadewych Minis (45) laat op Instagram weten achter Soundos El Ahmadi (40) te staan. Soundos maakte woensdag bekend dat ze vanwege haar zwangerschap de rol in de film 'Leeuwin' niet mocht spelen, terwijl ze daarvoor wel gevraagd zou zijn. Volgens Hadewych zijn zwangere vrouwen echter 'tot alles in staat'.

'Guess what ik deed toen ik zwanger was? Werken!', schrijft Hadewych bij een fotoreeks op Instagram. 'Tot in m'n achtste maand stond ik te grooven. Ik won zelfs WIDM en een gouden kalf voor Bloed, Zweet en Tranen. Om maar aan te geven dat zwangere vrouwen tot alles in staat zijn en soms zelfs meer dan dat. Just saying.' Op foto's is onder meer te zien dat de actrice hoogzwanger optreedt.

Hadewych
Lees ook:
Hadewych Minis mengt zich in abortusdiscussie: 'Houd gesprek op gang'

Soundos meldde op Instagram dat ze haar door haar zwangerschap niet meer 'willen' voor de jeugdfilm en dat ze slachtoffer is van zwangerschapsdiscriminatie. 'Ben er werkelijk kapot van. Had ik mijn bek moeten houden?'

Soundos
Lees ook:
Soundos bijt van zich af na reactie producent op afwijzing rol

Producenten Levitate Film en The Media Brothers lieten later weten dat de actrice wel gepolst was, maar het daadwerkelijke castingproces nog moest beginnen. "Voorlopig hebben we er allereerst om artistieke redenen de voorkeur aan gegeven om andere actrices uit te nodigen voor een auditie voor deze rol", was te lezen in een gezamenlijke verklaring.

"Daarnaast vindt de draaiperiode mogelijk plaats als Soundos hoogzwanger is. De (in ons script beschreven) fysiek zware rol als jeugd-voetbaltrainster zou dan zowel voor haarzelf, haar baby als voor de filmproductie risicovol zijn. We volgen hiermee ook het arbo-advies op van de Rijksoverheid op het gebied van fysieke belasting en zwangerschap."