Ga naar de inhoud
Entertainment

Francis van Broekhuizen speelt niet kandidaten, maar Matthijs van Nieuwkerk weg in The Connection

Matthijs van Nieuwkerk en Francis van Broekhuizen Beeld © Instagram @francisvanbroekhuizen

Elke zaterdagavond presenteert Matthijs van Nieuwkerk (61) de kennisquiz 'The Connection', waarin drie bekende Nederlanders tegen elkaar strijden en proberen de connectie tussen meerdere antwoorden te vinden. Toch ging Francis van Broekhuizen (46) dit weekend vooral de strijd aan met de presentator, in plaats van haar medekandidaten. Tot grote hilariteit van veel kijkers.

"Francis in de connection was wel geweldige televisie"

In de derde aflevering van de spelshow namen operazangeressen Tania Kross, Maria Fiselier en Francis van Broekhuizen het tegen elkaar op. Laatstgenoemde versloeg haar tegenstanders met een dikke voorsprong van meer dan twintig punten. Iets dat niet bepaald als een verrassing kwam, aangezien de zangeres al de hele avond bijna alle antwoorden wist te raden - één zelfs al voordat de vraag überhaupt werd gesteld. "Je bent de enige kandidaat die geen vragen nodig heeft", concludeerde Matthijs van Nieuwkerk halverwege de uitzending.

Matthijs
Lees ook:
Matthijs van Nieuwkerk presenteert nieuwe quiz met BN'ers

De zangeres verbeterde zelfs de presentator toen hij een foutje maakte tijdens het stellen van de vraag over Apollo 11 en het verkeerde jaartal noemde: 1996, in plaats van het goede jaartal 1969. Matthijs kon er wel om lachen en besloot niet eens meer de vraag af te maken, maar zei alleen: "Wat zou het goede antwoord kunnen zijn?"

Francis
Lees ook:
Francis van Broekhuizen combineert tour met Sound of Music

Kijk de aflevering van The Connection met Francis hier terug.