Entertainment

Vervolg Top Gun breekt records: meest succesvolle Tom Cruise-film

05 juni 2022 10:00 Aangepast: 05 juni 2022 12:25
Top Gun Beeld © Paramount Pictures (via Universal)

De film 'Top Gun: Maverick', het vervolg op de hit uit 1986, stevent af op een tweede recordweekend. De inschatting is dat de film na het tweede weekend wereldwijd 540 miljoen dollar heeft opgebracht.

Het is daarmee inmiddels in de VS de meest succesvolle film van Tom Cruise in zijn lange carrière. Volgens The Hollywood Reporter is het nog nooit voorgekomen dat een film in het tweede weekend het bijna net zo goed doet als in het openingsweekend. De resultaten daalden slechts 33 procent, berekent het vakblad.

Zeker in Amerika is voor grote films het openingsweekend cruciaal. Elke week komen er talloze nieuwe films uit die concurreren met titels die al langer draaien. Het gebeurt nooit dat een film die in de eerste dagen 151 miljoen dollar opleverde zo'n sterk tweede weekend heeft.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Tom Cruise zag Top Gun: Maverick eigenlijk niet zitten

Ook in Nederland breekt Top Gun 2 records. Distributeur Universal Pictures liet zondag weten dat Tom Cruise in Nederland de beste openingsdag van 2022 op zijn naam heeft gezet. Dit record stond op naam van de Marvel-film Doctor Strange, die begin mei op de eerste dag 572.000 euro op wist te brengen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Beelden ongemakkelijk Tom Cruise-interview gaan na 17 jaar opnieuw viral

Het langverwachte vervolg van Top Gun beleefde vorige maand de Europese première op het filmfestival van Cannes. In Top Gun: Maverick krijgt de rebelse piloot van zijn oude maatje Ice (Val Kilmer), inmiddels generaal, een speciale opdracht om een jonge lichting vliegeniers te trainen voor een heel bijzondere en gevaarlijke missie. Een van de jonge piloten is Bradley ‘Rooster’ Bradshaw (Miles Teller), de zoon van Mavericks overleden beste vriend Goose.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore