Entertainment

Welke Temptation Island USA-koppels zijn er nog steeds samen?

03 juni 2022 19:03
Temptation Island USA Beeld © Temptation Island USA/Videoland

Vier stellen kwamen dit seizoen naar het eiland met grote twijfels over hun relatie. In een speciale reünie-aflevering van 'Temptation Island USA' komen koppels, én de single mannen en vrouwen, nog één keer bij elkaar om hun ervaringen te delen. Zijn Luke en Iris nog altijd verloofd en hoe zit het nu tussen Trace en Lascelles?

"Ik zag een prachtig sprookje voor me, maar dat viel heel snel in duigen"

Ashley en Lascelles

Ashley en Lascelles waren al zeven jaar samen voordat ze besloten hun leven overhoop te gooien en mee te doen aan de ultieme relatietest. Doel van hun deelname was minder afhankelijk van elkaar te worden en dat hebben ze wel héél letterlijk genomen. Hoewel het koppeltje voor het programma klaar was om samen een gezin te stichten, werd Lascelles verliefd op vrijgezel Trace - met wie hij ook het eiland verliet. Hoewel Ashley besloot alleen weg te gaan, zochten ze elkaar na de opnames al snel weer op om alles uit te praten tijdens een gesprek dat vijf(!) uur duurde. "Ik zag er tegenop, want ik zou op m’n lazer krijgen", biecht Lascelles op. "We gingen elk met een andere insteek naar het eiland", vult zijn ex aan. "Ik zag een prachtig sprookje voor me, maar dat viel heel snel in duigen. Toen werd ik heel boos."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Laatste kampvuur Temptation Island USA neemt verrassende wending

Ashley zocht troost in de armen van Blake, maar ondanks hun connectie op het eiland hield hun fling geen stand. Eenmaal weer thuis bleek hij zich namelijk meer aangetrokken te voelen tot Madelyn, één van de singles uit de herenvilla. Lascelles op zijn beurt klik meteen met Trace en er volgde een stormachtige relatie. Hoewel ze 'I love you' tegen elkaar zeiden, bleek de sprak er toch niet helemaal te zijn. "We beseften dat we elkaar eigenlijk niet zo goed kenden", geeft Lascelles toe. "We zijn gewoon vrienden nu", vult Trace hem aan.

Maar niet alleen het gebrek aan chemie bleek het probleem. Tijdens de reünie onthult single Alexa dat Lascelles zowel met haar als met Meghan intiem is geweest. "Jullie zeiden allebei: 'Ik wil je zo graag zoenen' (…) Ik had gedronken en daarom zei ik: weet je wat, prima." Eens een player, altijd een player...

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Huwelijksaanzoek Temptation Island USA gaat mis: 'Kan niet met je trouwen'

Edgar en Gillian

Gillian bracht Edgar naar Temptation om erachter te komen of ze single moest zijn of niet. Edgar daarentegen was klaar om een aanzoek te doen. Toch liep het net even anders… Na het eerste kampvuur dacht Edgar dat Gillian hun relatie niet serieus nam omdat ze genoot van haar vrijheid. Edgar besloot op zijn beurt het er dan ook van te nemen en verliet uiteindelijk het eiland met single Marissa. "Toen ik wegging was ik helemaal kapot. Ik heb geprobeerd het mezelf te vergeven", vertelt Edgar tijdens de reünie over het moment.

"Eén van de belangrijkste redenen dat we meededen is dat de hel losbarstte toen Edgar na één jaar vreemdging met een ander", doet Gillian in tranen haar kant van het verhaal. "Je was mijn eerste liefde en dat heb je na één jaar van me afgepakt. En ik ben zo boos! Dat wilde ik verwerken… toen ben ik nog twee jaar gebleven. We zijn in therapie gedaan, we hebben alles gedaan. En toen kwamen we hier en dat was de druppel. Je hebt me toen gebroken en dat heb je nu weer gedaan (…) Ik was ook met Tommy bezig, maar ik wilde zó graag geloven dat mijn eerste liefde niet zo zou eindigen. Ik had nog hoop dat het goed zou komen want ik hield zielsveel van je."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Oude bekenden keren terug in Temptation Island USA

Maar niet alleen met Gillian werkte het niet, ook met Marissa is de liefde alweer voorbij. "Hij is echt leuk, het is alleen jammer dat het na het eiland meteen klaar was", vertelt ze snikkend. "Ik wil je graag nog eens zien, maar dat is niet zoals het was." Volgens Edgar kan hij 'een relatie nu niet aan' vertelt hij tijdens de reünie. "Ik dacht dat ik Gillian kon loslaten, maar gevoelsmatig kon ik dat niet".

Ash en Hania

Hania begon aan Temptation Island met het idee een open relatie te willen met Ash. Toch vroeg hij haar aan het einde van het programma ten huwelijk. "Dat was de moeilijkste 'nee' die ik ooit heb moeten uitspreken", licht ASH toe tijdens de reünie. "Niet omdat ik 'ja' wilde zeggen, maar omdat ik wist dat het het einde van onze relatie betekende." Volgens Ash is de kans klein dat ze ooit nog bij elkaar komen omdat ze geen vertrouwen meer in Hania heeft. Toch is hij veranderd, en dan hebben we het niet alleen over zijn uiterlijk. "Ik wil een rustpunt vormen in het leven van anderen", vertelt hij. "Als ik alleen maar aan mezelf blijf denken, of zorg dat een situatie in mijn voordeel uitpakt… dat is geen rustpunt (…) Ook naar mezelf toe. Mijn relatie met mezelf is ook toxisch. En dat beïnvloede alle andere relaties die ik had."

Of het nog wat gaat worden tussen Ash en Taylor? Daar moet de Temptation-babe nog het een en ander over kwijt... "Hij heeft zijn best gedaan om me te kwellen omdat ik me onzeker voelde over iemand met wie ik dit proces doormaakte", deelt ze haar frustratie. Afspreken was überhaupt niet mogelijk, want Ash vertelt dat Taylor haar een nepnummer gaf - iets dat Taylor toegeeft. "We hebben nooit gezegd dat we als koppel het eiland zouden verlaten. We hadden goede gesprekken, een goede band. Maar niet dat we zielsverwanten waren en er samen vandoor zouden gaan", verdedigt hij zichzelf.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Plotwending in Temptation Island USA: singles mogen elkaar wegsturen

Luke en Iris

In tegenstelling tot de de bovenstaande koppels, verlieten Iris en Luke het eiland samen én verloofd. Maar zijn ze dat nog steeds? Daar kunnen we kort over zijn: het antwoord is... ja! "Hij doet hij supergoed. Ik sta versteld, maar ik vind het heerlijk", aldus Iris over haar 'nieuwe' hubby. Een trouwdatum is er nog niet, maar de tortelduifjes denken aan 2024 in Santorini. 

Temptation Island USA kijk je terug bij Videoland, waar ook Temptation Island: Love or Leave te zien is.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore