Ga naar de inhoud
Entertainment

Kensington-fans massaal aanwezig in Utrecht voor Dom-concert

Kensington Beeld © ANP

Kensington-fans hebben donderdagavond bezit genomen van de binnenstad van Utrecht. De formatie geeft donderdagavond ter gelegenheid van de 900e verjaardag van de stadsrechten van Utrecht een concert boven op de Domtoren.

"Het Domplein, Stadhuisplein en Janskerkhof zijn vol"

De gemeente Utrecht laat rond 21.45 uur weten dat het gezellig druk is in het centrum. "Het Domplein, Stadhuisplein en Janskerkhof zijn vol", laat een woordvoerder weten. "We verwijzen mensen nu naar de Neude." Op meerdere plekken in het centrum zijn grote schermen neergezet waarop beelden van het optreden op de Dom worden getoond.

Kensington
Lees ook:
Kensington bekroond met 3FM Legend Award

Het nummer 'Uncharted' werd door de formatie opgedragen aan iedereen in Utrecht. De gemeente Utrecht durft nog geen schatting te doen van het aantal fans dat rond de Domtoren is samengekomen.

Eloi
Lees ook:
Eloi Youssef herkende zichzelf niet meer in Kensington

Volgens burgemeester Sharon Dijksma van Utrecht is het optreden van Kensington een hoogtepunt. Dit jaar staan er tussen 2 juni en 11 november in totaal zeshonderd activiteiten op de agenda om het 900-jarig bestaan van de stad te vieren. Er zijn onder meer wijkfeesten, theateroptredens en festivals.