Ga naar de inhoud
Entertainment

Hans Kazàn was even bang dat hij ziekte niet zou overleven

Beeld © RTL

Hans Kazàn (69) heeft een roerige periode achter de rug. De goochelaar is flink ziek geweest, maar is er inmiddels weer bovenop. Het gaat zelfs zo goed dat hij weer het podium betreedt.

"Het was een langere, donkere tunnel waar ik een tijdje in zat zonder al te veel lichten"

Aan tafel bij Beau van Erven Dorens geeft Hans woensdagavond een update over zijn gezondheid. In drie maanden tijd is de goochelaar twee keer opgenomen in het ziekenhuis in Spanje met gezondheidsklachten. Na uitgebreid onderzoek blijkt dat dit komt door een combinatie van verkeerde medicatie en een tekort aan calcium en magnesium in zijn lichaam.

Op de vraagt hoe het nu met Hans gaat, zegt hij stellig 'heel goed'. "Het was een langere, donkere tunnel waar ik een tijdje in zat zonder al te veel lichten", vertelt hij. "Ik had een krankzinnige ziekte." Daarbij gaf Hans veel over en voelde hij zich misselijk. "Een dag misselijk zijn en overgeven is vervelend. Twee dagen is ongelofelijk rottig, maar na drie weken met een plastic afwasteil onder je arm word je helemaal gek."

Hans
Lees ook:
Hans Kazàn na lang ziekbed eindelijk weer aan de slag

Het vervelende is dat de artsen de oorzaak in eerste instantie maar niet konden vinden. De symptomen waren simpel, maar er konden 'duizenden oorzaken' zijn. Uiteindelijk ging het zo slecht met Hans dat hij aan het infuus moest, omdat hij niks kon eten. "De kilo's vlogen eraf waar ik normaal blij om zou zijn. Maar nee, zo is het niet leuk."

De goochelaar is zelfs even bang geweest dat hij dood zou gaan. "Op een gegeven moment lag ik in dat ziekenhuisbed. Een gezond mens wil wel duizend dingen. Een ziek mens wil maar één ding: beter worden. (...) Op een gegeven moment dacht ik, zouden ze het ooit vinden? Kom ik hier ooit van af? Ik dacht, dit was het dan. Tot ziens."

Hans Kazàn optimistisch na ziekteperiode: 'Kan weer vooruit kijken'

02:20
Hans
Lees ook:
Hans Kazàn voelt zich 'uitstekend' en gaat weer aan de slag

Beau is iedere werkdag rond de klok van 10 uur te zien op RTL 4.