Ga naar de inhoud
Entertainment

Jada Pinkett hoopt op verzoening tussen Will Smith en Chris Rock

Jada Pinkett Smith Beeld © ANP

Jada Pinkett Smith (50) heeft voor het eerst gereageerd op het feit dat haar man Will Smith (53) tijdens de Oscars Chris Rock (57) heeft geslagen. De actrice zegt dat ze hoopt op 'een verzoening' tussen de twee. Will stormde tijdens de uitreiking in maart het podium op toen de comedian een grap maakte over het kale hoofd van zijn vrouw. Jada Pinkett Smith lijdt aan de haarziekte alopecia en is daardoor kaal.

"We hebben elkaar meer dan ooit nodig"

De 50-jarige actrice besteedt in de nieuwe aflevering van haar onlineprogramma Red Table Talk aandacht aan de haarziekte. "Doordat mensen weten wat ik zelf heb meegemaakt met mijn gezondheid en na wat er is gebeurd tijdens de Oscars hebben duizenden hun verhalen met me gedeeld", zegt Jada Pinkett Smith in de woensdag verschenen aflevering. "Ik wil mijn 'alopeciafamilie' de kans geven om te vertellen over wat het betekent om deze aandoening te hebben en uit te leggen wat alopecia precies is."

Will
Lees ook:
Will Smith in therapie na Oscar-incident om aan huwelijk te werken

In de aflevering reageert ze ook kort op het Oscar-incident. "Ik heb veel hoop dat deze twee intelligente en capabele mannen de kans krijgen om tot bezinning te komen, het uit te praten en zich te verzoenen", zegt de actrice. "We hebben ze in deze huidige tijd allebei nodig. We hebben elkaar meer dan ooit nodig."

'Will
Lees ook:
'Will Smith is de oorzaak van aanval op Dave Chappelle'

Will Smith, die na de klap zijn lidmaatschap bij The Academy beëindigde en daarna ook nog werd geschorst door de Oscar-organisatie, bood de dag na het incident al zijn excuses aan. "Alle vormen van geweld zijn giftig en destructief. Mijn gedrag bij de Oscars gisteravond was onacceptabel en onvergeeflijk."

Terugkijken: Will Smith verkoopt Chris Rock klap bij Oscars

01:04