Entertainment

Tom Cruise bedankt publiek voor bezoekersrecord Top Gun 2

01 juni 2022 09:57 Aangepast: 01 juni 2022 10:37
Tom Cruise Beeld © Getty Images

Tom Cruise (59) heeft alle bioscoopgangers bedankt die een kaartje hebben gekocht voor zijn nieuw film 'Top Gun: Maverick'. Op Twitter heeft de superster een kort en krachtig berichtje gedeeld: 'Dank aan iedereen die 'Top Gun: Maverick' heeft gezien, en die heeft geholpen hier een historisch openingsweekend van te maken.'

"Dank aan iedereen die Top Gun: Maverick heeft gezien"

Tom heeft met zijn langverwachte vervolg op Top Gun uit 1986 wereldwijd een grote hit te pakken. De actiefilm, waarin hij voor de tweede keer het personage Pete 'Maverick' Mitchell vertolkt, bracht afgelopen weekend wereldwijd 248 miljoen dollar op. Hiermee is het volgens Amerikaanse media de beste opening voor Tom in zijn hele carrière.

In de VS bracht de film 151 miljoen dollar op. Daarmee werd het record voor Memorial Weekend, het laatste weekend van mei, net niet verbroken. Dit record blijft staan op naam van de derde Pirates of the Caribbean-film die in 2007 in het vijf dagen durende vakantieweekend 153 miljoen dollar opleverde.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Beelden ongemakkelijk Tom Cruise-interview gaan na 17 jaar opnieuw viral

Ook in Nederland breekt Top Gun 2 records. Distributeur Universal Pictures liet zondag weten dat Tom Cruise in Nederland de beste openingsdag van 2022 op zijn naam heeft gezet. Dit record stond op naam van de Marvel-film Doctor Strange, die begin mei op de eerste dag 572.000 euro op wist te brengen.

Het langverwachte vervolg van Top Gun beleefde vorige week de Europese première op het filmfestival van Cannes. In Top Gun: Maverick krijgt de rebelse piloot van zijn oude maatje Ice (Val Kilmer), inmiddels generaal, een speciale opdracht om een jonge lichting vliegeniers te trainen voor een heel bijzondere en gevaarlijke missie. Een van de jonge piloten is Bradley ‘Rooster’ Bradshaw (Miles Teller), de zoon van Mavericks overleden beste vriend Goose.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Tom Cruise zag Top Gun: Maverick eigenlijk niet zitten

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore