Entertainment

'Obi-Wan Kenobi maakt beste seriestart ooit'

01 juni 2022 02:56 Aangepast: 01 juni 2022 07:18
Beeld © Lucasfilm

Serie 'Obi-Wan Kenobi' doet het volgens Disney goed. Het mediabedrijf liet dinsdag weten dat de 'Star Wars'-show in het eerste weekend na de release de beste start van een serie beleefde op platform Disney+ ooit.

Cijfers om die bewering te staven maakte de streamingservice daarbij niet bekend. De meeste streamers zijn niet aangesloten bij instellingen die kijkcijfers meten en delen die dan ook niet of slechts selectief. Zo publiceert Netflix in de regel alleen de statistieken van succesverhalen, zoals eerder dinsdag rond Stranger Things. Het vierde seizoen van die serie werd volgens het bedrijf wereldwijd 287 miljoen uur bekeken, wat goed zou zijn voor een record.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Ewan McGregor keert terug als Obi Wan Kenobi bij Disney+

In Obi-Wan Kenobi keert Ewan McGregor terug als Jedi-leraar Kenobi, een personage uit de negendelige Skywalker-saga van Star Wars die tussen 1977 en 2019 uitkwam. De acteur nam de rol in The Phantom Menace uit 1999 over van Alec Guinness. Miniserie Obi-Wan Kenobi speelt zich af zo'n tien jaar na het verhaal uit Revenge of the Sith uit 2005.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore