Ga naar de inhoud
Entertainment

Tim Knol grapt: 'Ging mis met 3FM toen ze stopten mij te draaien'

Beeld © ANP

Zanger Tim Knol (32) doet op Twitter een duit in het zakje over de teloorgang van zender 3FM. Maandag maakte dj Herman Hofman, die al tien jaar voor de zender werkt, bekend zonder opgaaf van reden weggestuurd te worden. Zijn show is het derde grote programma op de zender dat niet terugkeert in de nieuwe programmering.

"Wat is er eigenlijk allemaal met 3FM aan de hand?"

'Wat is er eigenlijk allemaal met 3FM aan de hand?' vraagt Tim zich af. 'Kan iemand dat even samenvatten? Vanaf het moment dat ze zijn gestopt met Tim Knol draaien is het wel downhill gegaan met die zender.'

Herman
Lees ook:
Herman Hofman moet na 10 jaar vertrekken bij 3FM

Herman maakte maandag op de zender geëmotioneerd zijn vertrek bekend. "Het zijn zenuwslopende maanden hier bij 3FM door de reorganisatie", aldus de dj. "Ik kan het nog steeds niet geloven. Ik verlies niet alleen mijn programma, maar ik moet ook weg bij 3FM. Het voelt alsof ik gedumpt word door een vriendin waar ik tien jaar lang alles voor heb gegeven. En dat er geen reden wordt gegeven, maakt het moeilijker."

Frank
Lees ook:
Frank van der Lende en Eva Koreman moeten stoppen met 3FM-middagshow

De show van Herman is het derde programma in korte tijd waarvan wordt bekendgemaakt dat het moet stoppen. Ook de middagshow van Frank van der Lende en Eva Koreman wordt geschrapt. De laatste uitzending is te horen op 23 juni. Ook deze dj's waren 'heel pissig' en 'boos en gefrustreerd' over dit besluit. Ook ochtend-dj Sander Hoogendoorn meldde recent dat zijn programma Sanders Vriendenteam moet verdwijnen. Zijn laatste uitzending is op 24 juni.

Sander
Lees ook:
Sander Hoogendoorn moet stoppen met ochtendshow 3FM: 'Superjammer'

Een woordvoerder van 3FM liet in een korte reactie weten dat de zender 'met de omroepen in gesprek is over de programmering van volgend jaar'. Een specifieke reden voor het vertrek wordt in de verklaring niet genoemd. 3FM kampt al een paar jaar met tegenvallende luistercijfers.