Entertainment

Tom Cruise zag Top Gun: Maverick eigenlijk niet zitten

31 mei 2022 04:33 Aangepast: 31 mei 2022 09:29
Beeld © ANP

Hoewel Tom Cruise (59) met zijn langverwachte vervolg op 'Top Gun' uit 1986 wereldwijd een grote hit te pakken heeft, was de acteur in eerste instantie niet direct te porren voor een sequel. Het heeft volgens regisseur Joseph Kosinki (48) aardig wat overredingskracht gekost om Tom ervan te overtuigen opnieuw in de huid te kruipen van zijn personage Maverick. Dat vertelde hij in een interview met 'Polygon'.

"Hij zei toen: we moeten nu op een vliegtuig naar Parijs stappen om dit idee te pitchen bij Tom"

"Ik had het script gelezen, kreeg daar wat ideeën bij en die vielen goed bij de producent Jerry Bruckheimer. Hij zei toen: we moeten nu op een vliegtuig naar Parijs stappen om dit idee te pitchen bij Tom. Want die was daar toen voor de opnames van Mission: Impossible. We kregen anderhalf uur de tijd om tussen de opnames door met hem te spreken, hoewel dat eigenlijk maar dertig minuten bleken te zijn toen we eenmaal in Parijs waren. Toen hoorden we namelijk dat hij helemaal geen zin had in een tweede Top Gun", aldus de regisseur.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Tom Cruise neemt nooit vrije dag: 'Ben altijd op een filmset'

Dat veranderde snel toen Tom de plannen had aangehoord, zegt Joseph: "Toen ik in een half uurtje mijn verhaal had gedaan, pakte Tom zijn telefoon en belde naar Paramount Pictures om te vertellen dat hij een nieuwe Top Gun zou maken. En ik moet je eerlijk zeggen dat het dan wel indrukwekkend is om te zien hoeveel invloed een filmster als Tom heeft, want de deal was eigenlijk meteen zo goed als beklonken."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Tom Cruise zou weer een relatie hebben met déze ex-vlam

Het bleek een goede beslissing van Tom, die fans wereldwijd opnieuw naar de bioscopen heeft weten te lokken. De actiefilm bracht afgelopen weekend wereldwijd 248 miljoen dollar op. Hiermee is het volgens Amerikaanse media de beste opening voor Tom Cruise in zijn hele carrière.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Tom Cruise ontmoet William en Kate bij première Top Gun

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore