Ga naar de inhoud
Entertainment

Deze uitzendingen van Peter R. de Vries zijn nu verboden op tv

Peter R. de Vries Beeld © ANP

Terwijl de rechtbank in Amsterdam vandaag een laatste inleidende zitting in de strafzaak tegen de twee mannen die worden verdacht van de moord op Peter R. de Vries houdt, blikt Kees van der Spek (57) gisteravond in 'Humberto' terug op 'Peter R. De Vries, Misdaadverslaggever'. Daarin vertelt hij onder andere over de twee afleveringen die nu beslist niet meer uitgezonden mogen worden.

"Die fragmenten van Mabel zitten achter slot en grendel"

Het was zondag tot op de dag nauwkeurig tien jaar geleden dat de laatste aflevering van Peter R. De Vries, Misdaadverslaggever werd uitgezonden. Kees van der Spek, die het de uitzendingen met Peter R. maakte, heeft talloze anekdotes over het programma. Presentator Humberto Tan is vooral nieuwsgierig naar de afleveringen die niet meer uitgezonden mogen worden. Zo zit er een zogenaamde block op de aflevering van prinses Mabel en Joran van der Sloot.

In het fragment hieronder vertelt Kees er meer over.

Deze uitzendingen van Peter R de Vries zijn verboden op TV

02:05
Laatste
Lees ook:
Laatste voorronde proces moord Peter R. de Vries

Humberto vertelt dat hij graag een stukje van de uitzending van Mabel wil laten zien, maar dat dit niet kan. "Die fragmenten van Mabel zitten achter slot en grendel", vertelt hij. "Niemand krijgt dat meer." Kees legt uit dat het destijds al een 'heel ding' was.

Bij het voorbereiden van het item moest hij met Peter R. geheimzinnig te werk gaan. Niemand mocht weten dat zij de voormalig bodyguard van crimineel Klaas Bruinsma, de vermeende ex-vriend van de prinses, gingen opzoeken in Chili. 

Hoe
Lees ook:
Hoe gaat het met prinses Mabel, 10 jaar na het ongeluk van prins Friso?

"Na afloop is het nooit meer uitgezonden. Het is een rechtenkwestie", vertelt Kees verder. "Ik denk de RVD." Oud SBS-directeur Tina Nijkamp vult verder aan dat Endemol de rechthebbende van de beelden is. Zij hebben aan de redactie van Humberto op de hoogte gebracht van de block. Hetzelfde geldt voor de aflevering van Joran van der Sloot, waar Peter R. een Emmy voor kreeg. De exacte reden voor de block blijft onduidelijk. Volgens Kees zijn de fragmenten nog wel terug te vinden op YouTube. 

Humberto wordt op zondag om 21.30 uur uitgezonden. Bekijk de aflevering hier terug.