Ga naar de inhoud
Entertainment

Alexis Bledel stopt met The Handmaid's Tale: 'Tijd om te weg te gaan'

Beeld © ANP

Slecht nieuws voor de fans van 'The Handmaid's Tale': actrice Alexis Bledel (40) heeft namelijk laten weten dat ze niet zal terugkeren in het aankomende vijfde seizoen. In een korte verklaring laat Alexis, die de rol van Emily/Ofglen speelt, aan 'Variety' weten dat het tijd is om weg te gaan.

"Na lang nadenken voelde ik dat dit het moment was om afstand te nemen van The Handmaid's Tale", zo zegt Alexis in een korte verklaring. De actrice vertelt dat ze Bruce Miller en iedereen achter de schermen, de cast en de crew 'eeuwig dankbaar' is voor hun steun. 

Praise
Lees ook:
Praise be: The Handmaid's Tale krijgt zesde seizoen

Alexis speelde in alle vier seizoenen van The Handmaid's Tale mee. Het leverde haar onder meer vier Emmy-nominaties op. In 2017 won ze de award voor beste bijrol in een dramaserie.

The
Lees ook:
The Handmaid's Tale-actrice Yvonne Strahovski bevallen van zoontje

The Handmaid's Tale, gebaseerd op het gelijknamige boek van Margaret Atwood, gaat over een religieuze denkbeeldige samenleving waarin vrouwen geen rechten meer hebben en alleen worden gebruikt om kinderen te baren. Elisabeth Moss speelt de hoofdrol van June Osborne. De serie wordt gemaakt door streamingdienst Hulu en MGM en is in Nederland onder meer via Videoland te bekijken.

Schrijver
Lees ook:
Schrijver van Handmaid's Tale werkt aan nieuw boek

Begin dit jaar werd er ook al een zesde seizoen aangekondigd.