Entertainment

Armin van Buuren open over psychische problemen: 'Donkere kant aan leven als dj'

27 mei 2022 23:06 Aangepast: 28 mei 2022 10:41
Beeld © ANP

Voor Armin van Buuren (45) was de coronacrisis 'een zegen'. "Het klinkt heel raar om te zeggen, maar voor mij kwam het precies op het goede moment", vertelde de dj vrijdagavond aan tafel bij 'Beau'. Armin gebruikte de tijd om aan zichzelf te werken.

"Er is wel een donkere kant van het leven als dj"

"Wat veel mensen niet weten, is dat ik al een sabbatical had gepland", aldus Armin. "Ik was mijn eigen staart achterna aan het rennen. Ik was best wel ongelukkig en denk dat ik tegen een burn-out aan zat. Ik ben een people pleaser en ik wilde graag iedereen tevreden houden. Ik wilde graag dat mijn crew het naar de zin had, dat mijn vrouw happy was en mijn kind happy. Ik vergat mezelf."

De dj was te veel bezig met zijn omgeving. "En daardoor luisterde ik niet echt naar mezelf." Als voorbeeld noemt Armin de overleden artiest Avicii. "Een hoop jongens in de dance-industrie zitten met zichzelf in de knoop. Je merkt wel dat steeds meer mensen erover praten. Maar er is eigenlijk niets eenzamers dan in je eentje de hele wereld over toeren." Armin wil er niet over 'zeiken'. "Er is wel een donkere kant van het leven als dj."

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Armin van Buuren sluitingsact op Mysteryland

Tijdens de coronacrisis heeft Van Buuren eerst 'heel veel geslapen'. "Ik had opeens een normaal leven. Ik was veel thuis voor de kinderen, ik ging naar de sportschool en voelde me helemaal top." Toen ging de dj de studio in. "Ik had ineens weer een connectie met mezelf. Ik maakte weer de muziek die ik wilde maken. Dat heb ik gemist."

Armin was ook een tijdje kwaad op zichzelf. "Ik dacht ook: wat loop ik nou te zeiken? Ik heb alles en ben ook dankbaar voor wat ik heb. Ik heb precies de baan die iedereen wil, dus wat loop ik nou te zeuren? Dat was heel moeilijk en toen ben ik heel erg met mezelf geconfronteerd." De dj vond een uitweg in mediteren. "Vroeger had ik daar helemaal niets mee, maar nu begrijp ik waarom mensen dat iedere dag doen."

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Jongensdroom Armin van Buuren komt uit: 'Geniet nog steeds na'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore