Entertainment

Advocaat Amber: 'Ook sprake van misbruik als er geen bewijs is'

27 mei 2022 18:37 Aangepast: 27 mei 2022 19:00
Beeld © ANP

Het juridische team van Amber Heard (36) heeft vrijdag in het slotpleidooi gezegd dat ondanks het feit dat er weinig bewijs voor is, er wel degelijk sprake kan zijn van huiselijk geweld. Ben Rottenborn, de advocaat van Amber is van mening dat zijn cliënte de afgelopen tijd zwart is gemaakt in de media, terwijl zij wel degelijk een slachtoffer is.

"Als je aandacht in de media zoekt, ben je gek"

De advocaat vroeg de jury te 'denken aan de boodschap' die ze sturen naar slachtoffers van huiselijk geweld. "Als je geen foto's maakt, is het niet gebeurd. En als je wel foto's hebt gemaakt, zijn ze nep. Als je aandacht in de media zoekt, ben je gek. En als je eindelijk hebt besloten dat het genoeg is geweest, ben je een golddigger", aldus Ben. "Dat is wat ze u wijs proberen te maken", sprak hij richting de jury. "Als Amber maar één keer is misbruikt, dan wint ze. En dan hebben we het niet alleen over fysieke mishandeling. We hebben het ook over emotionele mishandeling en verbaal geweld."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kate Moss opgeroepen als getuige in zaak Johnny Depp en Amber Heard

De zaak tussen Johnny en Amber  is inmiddels zes weken gaande. De voormalig geliefden hebben zelf getuigd voor de rechtbank, ook waren er getuigen voor zowel Johnny als Amber. Op sociale media leeft de zaak enorm en wordt er flink gespeculeerd over wie deze zaak uiteindelijk gaat winnen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Spanning loopt op bij naderend einde rechtszaak Johnny Depp

Johnny klaagde zijn ex-vrouw aan nadat zij in 2018 een opiniestuk schreef voor de Amerikaanse krant The Washington Post, waarin ze zei een overlever te zijn van huiselijk geweld. Hoewel Johnny niet bij naam werd genoemd, zou het volgens de acteur voor lezers overduidelijk dat het over hem ging. En hoewel Amber de afgelopen weken onder ede verklaard heeft niet de schrijver te zijn van het betreffende stuk, verklaarde ze donderdag juist wel de auteur van het artikel te zijn, 'om mensen te laten zien hoe invloedrijk mannen als Johnny Depp zijn.'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Rechter wijst motie Johnny Depp af in zaak tegen Amber Heard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore