Entertainment

Kevin Spacey krijgt steun van filmproducent: 'Fans wachten'

27 mei 2022 16:52 Aangepast: 27 mei 2022 17:37
Beeld © ANP

De makers van de film 'Peter Five Eight', waarin Kevin Spacey (62) speelt, blijven de acteur steunen nadat hij is aangeklaagd voor vier gevallen van aanranding bij drie mannen. "Er zijn mensen die willen dat Kevin nooit meer acteert", zo verklaren de producenten tegenover 'Variety'.

"Het is jammer dat er steeds meer negatieve publiciteit komt nu Kevin weer aan het werk is"

"Het is jammer dat er steeds meer negatieve publiciteit komt nu Kevin weer aan het werk is, maar het is ook te verwachten", zeggen de makers van Peter Five Eight in de verklaring. "Fans van over de hele wereld wachten op de terugkeer van een acteur waar ze al tientallen jaren van genieten."

Donderdag werd bekend dat Kevin in Groot-Brittannië is aangeklaagd wegens aanranding. In een van die gevallen gaat het om het 'zonder toestemming aanzetten' tot penetratie. Het gaat om incidenten tussen maart 2005 en april 2013, die zich deels zouden hebben afgespeeld in de wijk in Londen waar het Old Vic-theater is gevestigd. Daar was Kevin destijds artistiek directeur.

De tweevoudig Oscar-winnaar werd in 2017 al door meerdere mannen beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. De zaak zorgde ervoor dat de acteur kort daarna moest vertrekken uit de populaire Netflix-serie House Of Cards, waarin hij de hoofdrol van president Frank Underwood speelde. Meerdere zaken werden geschikt en geseponeerd, maar er bleef wel een onderzoek naar de acteur lopen.

In augustus werd bekend dat Kevin weer aan het werk ging. Hij kreeg rollen in de films Peter Five Eight en in de Italiaanse film L'uomo che disegnò Dio. De films zouden volgens de planning dit jaar uitkomen. De laatste filmrol van de acteur was in Billionaire Boys Club uit 2018. Die film werd slecht ontvangen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore