Entertainment

Maarten van Rossem heeft geen afscheid kunnen nemen van Sis

27 mei 2022 11:35
Maarten van Rossem Beeld © ANP

Maarten van Rossem (78) heeft een paar weken geleden zijn zus Sis verloren. Sis kreeg landelijke bekendheid in het televisieprogramma 'Hier zijn de Van Rossems'. In 'Op1' vertelt hij over zijn geliefde zus.

"Je zit daar een beetje voor Piet Snot"

Hij heeft de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van hun programma al vooruitgekeken. "Het is natuurlijk wel gek dat je Sis aan het werk ziet terwijl je weet dat het de laatste keer is en dat ze er niet meer is."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Maarten van Rossem heeft overlijden zus totaal niet zien aankomen

Sis was een pittige tante, meent Maarten. "Ze was te karakteriseren als een lastige tweelingzuster. We hadden veel overeenkomsten. Zij was iets meer van het schelden dan ik ben. Zeker achter het stuur. Dat was een unieke ervaring. Vanaf het moment dat de motor liep tot 'ie gestopt werd, was het een lange stroom van verwensingen in de richting van de medeweggebruikers."

"Ze had een waardeloze gezondheid. (...) Ze had COPD." Maar haar overlijden had niks te maken met haar zwakke gezondheid, want ze is in huis gevallen en in coma geraakt. In huis overlijden meer mensen dan in het verkeer, weet Maarten. 

Maarten heeft hierdoor geen afscheid van zijn geliefde zus kunnen nemen. "Ze lag in coma. Ze lag zwaar te ademen. Ze kreeg een enorme hoeveelheid zuurstof, wat erop duidde dat het niet geweldig goed ging. Wat vond ik daarvan? Je zit daar een beetje voor Piet Snot. Ik vond dat haar oor nog zo'n jonge indruk maakte. Dat verrekte oor kon nog een paar decennia mee, maar dat is er niet van gekomen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Maarten van Rossem zou het niet erg vinden om op televisie te sterven

Er zijn gesprekken gaande om het programma van de Van Rossems ook zonder Sis door te laten gaan met Maarten en zijn broer Vincent. De NPO moet daar nog over beslissen, laat Maarten weten. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore