Entertainment

Kevin Spacey aangeklaagd voor aanranding van drie mannen

26 mei 2022 16:52 Aangepast: 26 mei 2022 17:43
Kevin Spacey Beeld © ANP

De Amerikaanse acteur Kevin Spacey (62) is in Groot-Brittannië aangeklaagd voor vier aanrandingen bij drie mannen. Dat heeft de Britse justitie bekendgemaakt.

In een van die gevallen gaat het om het 'zonder toestemming aanzetten' tot penetratie. Maar justitie maakt niet duidelijk bij wie dit is gebeurd.

Het gaat om incidenten tussen maart 2005 en april 2013, die zich deels zouden hebben afgespeeld in de wijk in Londen waar het Old Vic-theater is gevestigd. Daar was Spacey destijds artistiek directeur.

Zaken geschikt en geseponeerd

De 62-jarige tweevoudige Oscar-winnaar Spacey, bekend van de films Usual Suspects, LA Confidential en Seven, was in 2017 al door meerdere mannen beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. De zaak zorgde ervoor dat de acteur kort daarna moest vertrekken uit de populaire Netflix-serie House Of Cards, waarin hij de hoofdrol van president Frank Underwood speelde. Meerdere zaken werden geschikt en geseponeerd, maar er bleef wel een onderzoek naar de acteur lopen.

In augustus werd bekend dat Spacey weer aan het werk ging. Hij kreeg een rol te pakken in de films Peter Five Eight en in de Italiaanse film L'uomo che disegnò Dio. De films zouden volgens de planning dit jaar uitkomen. De laatste filmrol van de acteur was in Billionaire Boys Club uit 2018. Die film werd slecht ontvangen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kevin Spacey maakt rentree na beschuldiging wangedrag

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore