Entertainment

Koreaanse boyband BTS praat met president Biden over racisme

26 mei 2022 16:03 Aangepast: 26 mei 2022 16:55
BTS Beeld © ANP

De K-popgroep BTS brengt dinsdag een bezoek aan het Witte Huis, de ambtswoning van de Amerikaanse president. De Zuid-Koreaanse zangers gaan met Joe Biden (79) in gesprek over anti-Aziatisch racisme. Het gesprek vindt plaats naar aanleiding van de AANHPI Heritage-maand, een periode waarin waarin onder meer het Aziatisch-Amerikaanse erfgoed centraal staat.

"President Biden en BTS zullen het belang van diversiteit en inclusie bespreken"

'President Biden en BTS zullen het belang van diversiteit en inclusie bespreken en het platform van BTS als jeugdambassadeurs die de boodschap van hoop en positiviteit over de wereld verspreiden', meldt het Witte Huis donderdag.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Opnames Snoop Dogg in samenwerking met K-popband BTS afgerond

Joe Biden sprak zich al eerder uit over zijn inzet om geweld tegen Aziatische Amerikanen in zijn land tegen te gaan. Vorig jaar tekende hij een wet waarmee handhavers middelen tot hun beschikking kregen om haatmisdrijven te bestrijden, te onderzoeken en te rapporteren. Het zorgde er ook voor dat informatie over deze vorm van misdaad beter toegankelijk zou zijn voor gemeenschappen die ermee te maken hebben.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Leden K-popgroep BTS ontkomen niet aan dienstplicht'

BTS ging eerder een samenwerking aan met Unicef voor de campagne Love Myself, een campagne tegen geweld. Ook traden ze op tijdens de vergadering van de Verenigde Naties. Het Witte Huis gaat de laatste tijd vaker in zee met beroemdheden om maatschappelijke problemen aan te kaarten. Zo ging first lady Jill Biden onlangs met Selena Gomez naar een bijeenkomst over mentale gezondheid.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore