Ga naar de inhoud
Entertainment

Natasja Froger in tranen in BN'ers in het Ziekenhuis

Natasja Froger Beeld © SBS6 - BN'ers in het Ziekenhuis 25-05-2022

Natasja Froger (56) wordt in een nieuwe aflevering van 'BN'ers in het Ziekenhuis' zichtbaar emotioneel. Wanneer een verpleegster vertelt over haar drijfveren om in de zorg te werken, schiet de presentatrice vol.

"We gaan gewoon even knuffelen"

Natasja gebruikt haar lunchtijd om iets meer over haar mentor Tess te weten te komen. Zij werkt al 12,5 jaar in het ziekenhuis. Op de spoedeisende hulp komt zij helemaal tot haar recht. "Wat heeft jou doen besluiten om de zorg in te gaan?", vraagt Natas aan haar leercoach. "Mijn broer was gehandicapt. Hij is overleden. Ziekenhuis in, ziekenhuis uit. Mijn ouders hebben ontzettend goed voor hem gezorgd. (...) Toen dacht ik: dat vind ik interessant."

Natasja
Lees ook:
Natasja Froger wordt tijdens BN'ers in het ziekenhuis herinnerd aan nare periode met René

"Hij heeft echt een toptijd bij ons gehad. Iedereen stond voor hem klaar. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik in de zorg ben gerold", vertelt Tess. "Hij had de ziekte van Duchenne. Een spierziekte. Hij was koppie-koppie, maar hij was lichamelijk wel gehandicapt."

"Hij heeft echt een topleven gehad. En wij ook. En daar gaat het om." Dan vloeien de tranen bij Tess over de wangen. Natas ziet het gebeuren. "Ach gossie, schat", zegt ze. "Het blijft een gemis."

Natasja zou Natasja niet zijn als ze niet haar liefdevolle armen om Tess heenslaat. "Heel even hoor. Ik weet dat het niet mag, maar we hebben allebei een mondkapje op en we zijn allebei getest. Dus we gaan gewoon even knuffelen." Tess vervolgt: "Het is gewoon fijn als je wat voor de mensen kunt doen." 

In haar videodagboek blikt Natasja terug op het verhaal van Tess. "Wat mooi dat je zoiets verdrietigs omzet in zoiets positiefs. Door zo de rest van je leven te wijden aan de zorg. Zij heeft zo ongelooflijk die zorg in zich, maar nu weet ik ook die motivatie daarachter." 

"Dat raakte me heel erg. En nog steeds." Dan komen de tranen ook bij Natasja om de ooghoek kijken. "Ik heb het heel lang weg kunnen ademen, maar nu niet", zegt ze snikkend. 

Natasja
Lees ook:
Natasja Froger maant Rachel Hazes om te stoppen met roken na ziekenhuisstage

Op dezelfde afdeling ontmoet Natasja ook de 12-jarige patiënt Damian. Hij heeft een gebroken arm en wil zijn gips blauw/geel gekleurd hebben. "Omdat er oorlog is in Oekraïne", vertelt het jonge ventje. Het ziekenhuis heeft alleen blauwe en witte gips. Dus Natasja wordt aan het werk gezet en mag het witte gedeelte met een markeerder geel kleuren. "Ik vind het heel stoer dat je dit doet", zegt Natas. 

BN'ers in het ziekenhuis zie je elke woensdag om 20.30 uur op SBS6.