Ga naar de inhoud
Entertainment

Jan van Married at First Sight 'klapte dicht' tijdens opnames

Beeld © Nander de Wijk / NT Visuals

(Mis)match of niet, er kon niet genoeg boter aan te pas komen om het te laten boteren tussen Jan en Birgitte tijdens hun deelname aan 'Married at First Sight'. Meer dan een miljoen kijkers zagen het koppel trouwen en weer scheiden. In gesprek met 'Valkenswaard 24' blikt hij terug op het avontuur.

"Ik had er geen zin meer in"

Jan was misschien niet de charmantste of meeste romantische deelnemer van dit seizoen, maar horkerig - zoals sommige kijkers hem noemen - is hij niet. "Mensen die mij kennen weten echt wel dat ik mijn zegje heb. Ik ben anders dan het beeld wat ze van me schetsten op televisie. Ik klapte gewoon dicht", verklaart hij.

De nare reacties op social media heeft hij links laten liggen. Die bekijkt Jan liever niet. "Ik heb dat allemaal niet gelezen. Ik heb me daar bewust voor afgesloten en er niet ingedoken. Natuurlijk hoor je van mensen om je heen wel eens wat. En we konden ook een hulplijn vanuit RTL inschakelen om ermee om te gaan, maar daar heb ik geen gebruik van gemaakt."

MAFS-koppel
Lees ook:
MAFS-koppel Maurice en Dennis verbreekt relatie

Dat hij op een gegeven moment niet meer probeerde om het gesprek met Birgitte aan te gaan, heeft ook een reden. "Ik had er geen zin meer in", vertelt Jan. Met Birgitte is het niks geworden, maar Jan heeft wel waardevolle vriendschappen gesloten. Met Joep en Sonny is het dikke mik. "Met hen heb ik regelmatig contact. We komen bijvoorbeeld samen bij mij voor een barbecue."

Een nieuwe liefde heeft hij nog niet, maar Jan staat wel open voor een nieuwe relatie. 

Kim
Lees ook:
Kim onthult waarom ze Nederland is ontvlucht na mislukt MAFS-huwelijk

Ook Maurice lucht zijn hart nu de opnames van het programma erop zitten. Vrijdag vertelt hij zijn verhaal in de RTL Boulevard Reality Podcast.

De liefde tussen Maurice en Dennis van MAFS is voorbij

06:29