Ga naar de inhoud
Entertainment

Eva Jinek laat zoon Pax elke dag met schuldgevoel achter

Eva Jinek en zoon Pax Beeld © Videoland

Eva Jinek (43) doet in haar eigen Videoland-serie 'De Wereld van Eva' een boekje open over haar schuldgevoel. De talkshowhost heeft namelijk moeite om haar 3-jarige zoon achter te laten als zij naar haar werk moet.

"Soms doe ik alsof ik mijn sleutels ben vergeten om terug naar huis te gaan"

"In 2018 ben ik moeder geworden. De mooiste en belangrijkste rol in mijn leven. Niets raakt mij meer dan mijn zoon Pax. Het gevoel van vertedering en liefde dat ik kreeg toen hij is geboren, is overweldigend", begint Eva in haar serie. "Moeder zijn vind ik waanzinnig en intens. En anders dan alles wat ik van tevoren had kunnen bedenken. Het laatste dat ik ooit zou willen, is iemand bang maken voor zoiets moois. Maar we praten te weinig over wat het moederschap met ons doet. Lichamelijk en geestelijk."

Johan
Lees ook:
Johan Derksen houdt voet bij stuk: 'Heeft Eva Jinek echt gezegd'

Geestelijk heeft ze moeite met het achterlaten van Pax als ze haar eigen praatprogramma moet presenteren. "In de maanden dat ik mijn talkshow dagelijks presenteer, staat alles in mijn leven in het teken van de uitzending van die avond en dat begint 's ochtendsvroeg om 07.00 uur als ik begin te lezen en het eindigt pas eindelijk om 02.00 uur 's nachts als ik slaap. Elke keer als ik de deur uitloop, dan voel ik iets aan mij knagen."

Dan zien we Pax in de serie. "Ga je naar je werk?", vraagt hij aan zijn bekende mama. "Ik ga naar mijn werk, ja." Dan geeft Eva's zoon aan dat hij dat niet ziet zitten. "Nee, dat snap ik, schatje, maar het moet." "Mama, nee", roept hij.

Eva
Lees ook:
Eva Jinek krijgt eigen serie bij Videoland

"Het is een beetje alsof mijn hart aan een touwtje zit waar de hele tijd aan getrokken wordt om mij eraan te herinneren dat ik iets niet goed doe. En ik weet wat dat is. Dat is mijn schuldgevoel. En het slaat helemaal nergens op", vertelt Eva over het gevoel dat haar in de greep houdt. 

Thuis heeft ze alles goed voor elkaar. "Mijn man Dexter is thuis om voor Pax te zorgen. En er is geen betere vader mogelijk dan Dexter. Er is geen andere man die meer oog heeft voor zijn kind. En toch vreet het aan me." 

Ze haalt van alles uit de kast om dat schuldgevoel te lozen. "Soms doe ik alsof ik mijn sleutels ben vergeten om terug naar huis te gaan. Om Pax nog een keer een kusje te geven. En dan loop ik weer de deur uit en begint dat gevoel helemaal van voor af aan."

Eva
Lees ook:
Eva Jinek voelde zich machteloos na uitspraken Vandaag Inside

Dat Eva een dagelijkse talkshow kan presenteren is bijna een wonder met al dat getetter in haar hoofd. "Dan zit ik de hele dag te onderhandelen met mezelf. Aan de ene kant met m'n denkende brein, die zegt: 'Natuurlijk werk je. Dat is belangrijk en goed. Er moet ook geld verdiend worden. Het is geen hobby. Je moet je gezin onderhouden. Het is belangrijk voor mensen om te werken.' En aan de andere kant dat gevoel van dat ik m'n kind achterlaat en dat ik dan geen goede moeder zou zijn, omdat ik dat doe. En ik word krankzinnig van dat eindeloze onderhandelen over iets wat nergens op slaat."

Michel
Lees ook:
Michel Perridon ontkent ongemak bij Eva Jinek: 'Ze vond het heerlijk'

De serie De Wereld van Eva zie je exclusief bij Videoland. In Beau vertelde ze over de bevalling van Pax en die verliep niet vlekkeloos. In de video hieronder hoor je daar meer over. 

Eva Jinek na bevalling 2 keer opgenomen in ziekenhuis

04:16