Entertainment

Willibrord Frequin op 80-jarige leeftijd overleden

26 mei 2022 17:49 Aangepast: 26 mei 2022 18:46
Willibrord Frequin Beeld © ANP

Willibrord Frequin is overleden. Dat maakt zijn familie vandaag bekend. Vorig jaar werd bij de presentator en journalist een agressieve vorm van Parkinson (vasculair parkisonisme) vastgesteld. Hij is 80 jaar geworden.

"In de ochtend van 26 mei, bij het aanbreken van Hemelvaartsdag, is een einde gekomen aan het leven van Willibrord Frequin, televisiepersoonlijkheid die meer dan een halve eeuw gezicht gaf aan uiteenlopende programma’s", laat de familie weten.

Willibrord vertelde afgelopen januari in gesprek met De Telegraaf over zijn ziekte. "Ik wil even mijn verhaal kwijt. Ik vrees dat ik nog maar kort te leven heb...", zei Willibrord destijds tegen de krant. Hij vertelde dat hij bijna geen energie meer had en niet meer zelfstandig uit zijn bed kon komen. "Ik ben helemaal op en versleten."

De presentator werd de afgelopen maanden verzorgd door zijn vrouw Gesina Lodewijkx, zij waren twaalf jaar samen. "Deze vorm van Parkinson kun je vergelijken met ALS. Alle lichaamsfuncties stoppen er op een gegeven moment mee", legde zij in april in een interview met De Telegraaf uit. "Bovendien heeft Willibord met de nodige hartproblemen te maken gehad. Hij is daardoor behoorlijk fragiel."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Willibrord Frequin: 'Mijn lichaam is op en wil niet meer'

Willibrord Frequin begon zijn journalisitieke carrière als assistent-regisseur bij het KRO-programma Studio Sport, maar hij brak pas echt door bij het grote publiek als reporter in het programma Brandpunt. In dit programma was hij niet bang de confrontatie aan te gaan, zelfs niet met prins Bernhard. Willibrord vroeg de echtgenoot van koningin Juliana naar Lockheed-affaire.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Willibrord stelt euthanasie telkens uit: 'Ik wil nog niet dood'

In de jaren 90 ging de presentator aan de slag bij RTL en later SBS. Hier presenteerde hij onder meer De week van Willibrord, waarin hij onrecht aan de kaak stelde. Ook maakte hij de programma's Toppers en Ooggetuige, in laatstgenoemde werd hij achterna gezeten met een bijl.

In 2018 maakte Willibrord nog een comeback op tv in het programma Beter laat dan nooit waarin hij samen met Gerard Cox, Peter Faber en Barrie Stevens op reis ging.

In februari dit jaar kwam het boek Willibrord: Verlegen Vlegel, geschreven door Fons de Poel, uit.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ernstig zieke Willibrord Frequin overweegt euthanasie

Willibrord laat zijn vrouw Gesina en zijn kinderen - twee dochters en een zoon - achter.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore