Ga naar de inhoud
Entertainment

Nielson brengt nieuw lied ten gehore in liveshow KWF

Beeld © ANP

Nielson (32) gaat in de nieuwe live tv-show 'Voor het leven' van KWF Kankerbestrijding een nieuw, toepasselijk lied ten gehore brengen. De afgelopen twee jaar had de zanger in zijn privéleven meermaals te maken met kanker.

"Ik ben iemand verloren aan kanker die heel goed kon stralen"

"Ik wilde al een liedje schrijven rondom hoop en positiviteit, dus toen KWF mij vroeg kwam het allemaal mooi samen", vertelt Nielson aan het ANP.

De neef van Niels Littooij, zoals Nielson echt heet, overleed recent aan leukemie en bij zijn broer werd teelbalkanker ontdekt. In die periode raakte de zanger zelf ook "even van de kaart" en besloot hij zijn leven te evalueren. "Voor mij kwam eruit dat ik wilde gaan stralen. Ik ben iemand verloren aan kanker die dat heel goed kon. Hij is mijn grootste inspiratiebron." Tegenwoordig staat Nielson iedere dag op met het woord "stralen". "De wereld heeft het hard nodig dat er mensen zijn die stralen, anderen aansteken en inspireren."

Het lied dat Nielson heeft geschreven heet dan ook 'Stralen'. "Het gaat over mijn drijfveer. Ik vind oprecht dat als je gezond opstaat, je de verantwoording hebt om het beste uit je dag te halen. Een dag later kan het zomaar anders zijn." De zanger sprak de afgelopen periode meerdere mensen die kanker hebben en hadden. "Zij zeiden allemaal: ga leven. Het is nu of nooit."

Nielson
Lees ook:
Nielson knipt stuk van zijn neusvleugel af met nagelschaartje

Nielson zal het lied aan het einde van de liveshow zingen. Gedurende de avond wordt ook een enorm kunstwerk van streetartist Judith de Leeuw onthuld. "Daar kunnen mensen nu al een stukje van kopen om samen met mij een statement voor het leven te maken", legt Nielson uit. "Hopelijk kunnen we op die manier veel geld ophalen om mensen met kanker te helpen."

De tv-uitzending 'Voor het leven' is op maandag 30 mei om 21.25 uur te zien op NPO1 en wordt gepresenteerd door Frits Sissing. Daarnaast zien we verhalen van mensen die leven met kanker, optredens van bekende artiesten en statements van bekende en onbekende Nederlanders als André van Duijn, Eloise van Oranje, Ron Fresen, Sander Schimmelpenninck, Sosha Duysker en Martsje Paulusma. Het evenement is gratis toegankelijk voor iedereen die erbij wil zijn.

Nielson sprak onlangs met RTL Boulevard over zijn comeback en het muzikale eerbetoon dat hij aan zijn overleden neef Nathan wil opdragen:

Nielson draagt lied op aan overleden neef: 'Hij was een groot onderdeel van mijn leven'

00:51