Ga naar de inhoud
Entertainment

'Ed Sheeran zingt volkslied bij jubileum van de Queen'

Ed Sheeran Beeld © ANP

Ed Sheeran (31) zingt op 5 juni tijdens de afsluiting van de festiviteiten rond het jubileum van koningin Elizabeth (96) niet alleen zijn eigen hits. Volgens de 'Daily Mail' zal de zanger tijdens de zogenoemde Jubilee Pageant ook het volkslied ten gehore brengen.

"Mensen die we associëren met de verschillende decennia van de regeerperiode van de koningin zullen samen met Ed Sheeran de afsluiting verzorgen"

Ed wordt daarbij geholpen door een achtergrondkoortje bestaande uit onder anderen Spandau Ballet-zanger Tony Hadley. Pianist Jools Holland zou in de begeleidingsband zitten. "Mensen die we associëren met de verschillende decennia van de regeerperiode van de koningin zullen samen met Ed Sheeran de afsluiting verzorgen", zegt een ingewijde.

Ed
Lees ook:
Ed Sheeran doneert opbrengsten videoclip aan Oekraïne

Tijdens de Jubilee Pageant wordt in de straten bij Buckingham Palace met meerdere parades gevierd dat de koningin zeventig jaar op de troon zit. Het is het laatste evenement van het jubileumweekend.

Ed
Lees ook:
Ed Sheeran stuurt videoboodschap aan jonge, zieke fan

In de dagen ervoor zijn er al allerlei activiteiten. Zo is er op 4 juni ook een groot concert bij Buckingham Palace. Artiesten als Alicia Keys, Andrea Bocelli en Duran Duran treden dan op.