Entertainment

Pete Davidson stopt na acht jaar bij Saturday Night Live

22 mei 2022 07:19 Aangepast: 22 mei 2022 13:44
Pete Davidson Beeld © ANP

Pete Davidson (28) heeft bevestigd dat hij na acht jaar stopt bij de beroemde Amerikaanse sketchshow 'Saturday Night Live' (SNL). De comedian, die zelf niet op sociale media zit, laat via een bericht op de Instagramaccount van vriend en komiek Dave Sirus (44) weten dat hij zaterdag zijn laatste aflevering heeft gedraaid.

"Saturday Night Live is mijn thuis"

Geruchten gingen al langer dat Pete afscheid zou nemen na het 47e seizoen. Een reden voor zijn vertrek geeft de comedian niet, maar hij laat wel weten dat hij bedenker Lorne Michaels en de andere medewerkers van SNL dankbaar is. "SNL is mijn thuis. Ik ben zo gelukkig en verdrietig over de show van vanavond. Om zoveel redenen die ik niet kan uitleggen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Caitlyn Jenner: 'Pete Davidson maakt Kim heel gelukkig'

Ook oudgediende Kate McKinnon keert niet terug, bevestigde ze zaterdag in het slot van de 47e reeks. Naar verluidt vertrekken ook Aidy Bryant en Kyle Mooney.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Pete Davidson stuurt schoonmoeder Kris Jenner bloemen voor Moederdag

De show heeft al vaker gebruik gemaakt van de zomerstop om afscheid te nemen van castleden. De reden om te vertrekken is dan vaak dat zij zo bekend zijn geworden door het programma dat ze tijd willen om aan andere projecten te kunnen werken. Andere bekende acteurs die begonnen bij SNL zijn onder anderen Andy Samberg en Kristen Wiig.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kim Kardashian ziet toekomst met Pete Davidson voor zich: 'Natuurlijk wil ik dat'

Pete Davidson leerde zijn huidige vriendin Kim Kardashian kennen tijdens de uitzending van Saturday Night Live. Op deze avond deelde zij ook meteen hun eerste kus live op televisie. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore